Mesajul zilei

22/03/2019 - FĂ ACESTE DOUĂ LUCRURI

“Ascultaţi-Mă, voi care cunoaşteţi neprihănirea, popor care ai în inimă legea Mea! Nu te teme de ocara oamenilor şi nu tremura de ocările lor.”

Isaia 51:7

Primul lucru pe care un nou convertit trebuie să îl facă este să se străduiască să cunoască neprihănirea. Fără ea, el nu va avea puterea de a preveni faptele pe care inamicul le începe în viața sa. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a scăpa de cel rău este atunci când începe să lucreze. Știind că diavolul a fost deja judecat, învins și condamnat la eșec, nu îl vei înfrunta cu teamă, ci cu autoritatea corespunzătoare.        

Păstrează Legea Domnului în inima ta, care este transmisă prin lectura Bibliei și predicarea Cuvântului. Știm că ceea ce înțelegi din Scriptură este revelația Celui Preaînalt și, de îndată ce voința divină este clară, trebuie să o păstrezi în inima ta. Cine își umple sufletul cu Adevăr nu lasă loc pentru semințele dușmanului și, astfel, Satana nu poate influența sau conduce această viață.

Cunoscând neprihănirea lui Dumnezeu și având Legea Sa în inimă, ești invitat să asculți ceea ce vorbește Domnul. Tatăl nu va spune niciodată nimic care să nu fie de cea mai mare importanță. El știe tot ce se întâmplă cu tine, așa că atunci când inamicul complotează împotriva vieții tale, Dumnezeu știe. Apoi, ascultă pe Cel Preaînalt și te vei elibera de multe dureri.

Lipsa de onoare a oamenilor este mare. Pentru mulți, de exemplu, curvarul este cineva care știe să se bucure de viață, dar realitatea este opusă. La Judecată va simți rușinea și condamnarea. Unii recurg și la homosexualitate și prostituție, crezând că pot să facă ce vor cu trupul lor, dar nu așa învață Scripturile (Galateni 5: 19-21). Cei care se dezonorează vor plăti scump. Deci, nu te teme de amenințările oamenilor, căci Domnul te va răsplăti.

Un alt lucru de mare înțelepciune și avantaj este să nu îți faci griji din cauza releleor pe care cei pierduți le practică împotriva ta. Când vorbesc rău despre tine, ei sunt folosiți de diavol pentru a-și împlini planurile murdare. Cu toate acestea, adevărul este că, pentru cei care sunt cu adevărat de la Dumnezeu, nici o unealtă făurită împotriva lor nu va avea putere (Isaia 54:17). Înțelege că ai capacitatea de a reduce la zero orice argument folosit împotriva ta.

Cei răi sunt prinși în ghearele înșelătorului, iar atunci când încearcă să facă dreptate, nu pot, pentru că mâinile lor sunt contaminate de faptele lor. Doar cel care este spălat în sângele Mielului lui Dumnezeu poate folosi dreptatea divină și poate să-l facă pe cel drept învingător. Cunoscând aceasta, vedem că fiii lui Dumnezeu nu au cum să fie reținuți în a revendica ceea ce le aparține.

Singura scăpare este să te convertești, să te naști din Cuvântul și din Duhul Sfânt; altfel nu vei intra în Împărăția Cerurilor. Dacă nu ești încă izbăvit, nu o lăsa pe mâine, căci poate fi prea târziu. Oriunde ai fi, caută prezența divină și dăruiește-te trup și suflet în mâinile Domnului, ca să nu pieri în iad.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!