Mesajul zilei

23/03/2019 - CAUZA DEZASTRULUI

“Din pricina păcatului lăcomiei lui, M-am mâniat şi l-am lovit; M-am ascuns, în supărarea Mea, şi cel răzvrătit a urmat şi mai mult pe căile inimii lui.”

Isaia 57:17

Lăcomia  este un păcat pe care nu trebuie să-l comiți niciodată. Lacomul este o persoană care se revoltă împotriva hotărârilor lui Dumnezeu, dovedind că nu are încredere în declarațiile divine și, prin urmare, dorește mai mult decât ceea ce i-a fost oferit. Nimeni nu are nevoie de un milimetru în plus față de liniile divine trasate în favoarea ta, dar spiritul înșelăciunii lucrează din greu pentru a îndepărta oamenii de la planul ceresc.

Așa s-a întâmplat cu israeliții: s-au lăsat cuprinși de lăcomie și aceasta a făcut pe Dumnezeu să se mânie. Mai mult, din cauza acestei greșeli, ei au fost scoși din prezența Înaltului. Același lucru se va întâmpla și cu noi dacă ne propunem mai mult decât ne oferă Dumnezeu. Cine nu este mulțumit de ceea ce îi dă Tatăl ajunge să-și dorească ceea ce își dorește inima sa ușoară și este cu siguranță exclus de la protecția divină.      

Nu permite niciodată ca Domnul să fie mânios pe tine. Dacă se întâmplă acest lucru, El nu va mai putea să te protejeze și vei fi vulnerabil la atacurile celui rău. Mulți oameni s-au înșelat, căci merg la biserică, cântă imnuri, ascultă predica, dau zeciuială, aduc daruri, și de dragul avariției sunt răniți de Cel care trebuia să-i protejeze.

Ce ironie! Cel care ar fi trebuit să îi protejeze pe israeliți spune că i-a rănit. Cu alte cuvinte, Atotputernicul a permis oamenilor să fie răniți și, pe măsură ce permisiunea a fost dată, El și-a asumat rănile cauzate. Cum s-a frânt inima lui Dumnezeu din cauza sorții israeliților! Și El plânge când trebuie să lase să ți se întâmple ceva rău. Cu toate acestea, vina este numai a celui care se lasă căzut în lăcomie.

Domnul nu se va strădui pentru totdeauna cu cine este hotărât să obțină ceea ce nu i s-a dat. Dacă insiști să urmezi calea cea rea, El se ascunde de tine. Deci, strigi pentru ajutor, ceri ajutor divin, dar nu Îl găsești pe Cel care a promis că îți va salva viața. Persoana care se dedă greșelii face o mare greșeală. Dumnezeu nu poate fi decât cu cei care sunt credincioși în slujirea Lui.

Dacă există o ființă care nu ar trebui niciodată să fie indignată de tine, este Atotputernicul. Cu toate acestea, dacă se ajunge aici, vei plăti scump pentru greșeala ta. Dumnezeu este Cel care te veghează zi și noapte, așa că, atunci când ne hotărâm să acceptăm nelegiuirea lăcomiei noastre, Domnul trebuie să Se ascundă și, cu aceasta, vine suferința.

Chiar și atunci când suferă, mulți preferă să urmeze calea inimii lor. Totuși, înțelege că cei care rămân în păcat nu vor reuși niciodată în faptele lor, căci Dumnezeu nu poate să-i ajute decât pe cei care nu se îndepărtează de la Cuvântul Său.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!