Mesajul zilei

24/03/2019 - SCHIMBARE DE HAINE

“ Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi "terebinţi ai neprihănirii", "un sad al Domnului", ca să slujească spre slava Lui.”

Isaia 61:3

Tristețea a acoperit omenirea odată cu păcatul lui Adam. Când a fost înlăturat din prezența Domnului, omul a fost despărțit de izvorul iubirii și, pentru că nu mai era în comuniune cu Creatorul, spiritul său nu mai era împlinit și nu se mai bucura. Aceasta a durat până la moartea lui Hristos pe Golgota, când Iisus ne-a salvat de forțele răului. De atunci, poporul lui Dumnezeu nu mai are niciun motiv să fie trist.

Venirea lui Mesia și ungerea sa ulterioară au avut un scop: să schimbe chipul omenirii. Dar acest lucru se întâmplă numai celor care Îl acceptă pe Fiul lui Dumnezeu ca Domn și Mântuitor al vieții lor. Pentru cei care rămân în răzvrătire, nu există nici o cale să ne bucurăm. Numai cei întristați din Sion vor avea cunună împărătească. Dar sunt mulți oameni în casa lui Dumnezeu care încă nu au învățat despre acest lucru.

Pentru cei mântuiți, în loc de jelire, disperare sau alt sentiment rău, există un veșmânt ceresc care îi va acoperi. Toți cei care sunt acceptați întru Hristos sunt împliniți și compleți, având tot ce le trebuie pentru a fi fericiți. Știai că cine se naște a doua oară descoperă că Domnul se bucură de decizia sa și, prin urmare, bucuria Celui Preaînalt este pusă la dispoziția sa? Deci, este suficient să-ți revendici realizările.    

Binecuvântarea ne-a fost dată în întregime. Cel Atotputernic ne-a dat uleiul de bucurie în schimbul tristeții care ne-a dominat. Acum, noi, fiii lui Dumnezeu, nu mai trebuie să ne plângem sau să disperăm când ni se întâmplă ceva rău. Nimic nu ar trebui să ne ia fericirea. Atâta timp cât Domnul ne îndrumă pașii, de ce să încercăm să înțelegem ce se întâmplă cu noi?

Revelația biblică continuă cu vești bune: Dumnezeu ne-a schimbat spiritul de suferință în haine de laudă. Prin urmare, ar trebui să-L slăvim mereu pe Domnul. Pentru noi, nu există nici un fel de ghinion. Fiind în comuniune cu El, putem îndepărta tot ce vine împotriva fericirii noastre. La urma urmei, de ce să pierdem hainele de laudă dacă avem Numele lui Iisus pentru a învinge forțele întunericului?

Tot ce s-a făcut pentru noi are un scop mult mai mare decât binele nostru: ca Domnul să fie slăvit. Cine analizează acest lucru va vedea că este obligația sa să fie fericit. Astfel, pe lângă faptul că trăiește bine, va da Domnului gloria meritată, deoarece fericirea noastră este plăcută Tatălui.

Dacă nu îți ocupi locul întru Hristos și nu trăiești conform Cuvântului, vei lăsa diavolul să mintă, spunând că ai fost învins. Trebuie să fii numit copacul neprihănirii, plantat de Domnul. E mai bine să fii ceea ce spune El.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

                                                                                           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!