Mesajul zilei

25/03/2019 - NU ÎL REFUZA PE DOMNUL

“Dar Domnul mi-a zis: "Nu zice: "Sunt un copil", căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci.”

Ieremia 1:7

Adesea ne simțim ca Ieremia, care, având poruncă de la Domnul să-I poarte Cuvântul, nu a simțit chemarea. Nu este nimic rău în a mărturisi lui Dumnezeu că nu te simți capabil să faci ceea ce ți se spune, dar în același timp trebuie să-I arăți că dacă El este alături de tine și îți creează condițiile, Îl vei asculta.       

În cazul lui Ieremia, scuza nu a fost acceptată. De fapt, niciuna dintre afirmațiile noastre nu va fi ascultată de Domnul, pentru că El, chemându-ne la o anumită lucrare, știe ce ne va trebuie și, fără îndoială, ne-a pregătit deja pentru o astfel de acțiune. Ceea ce trebuie să facem este să credem și să căutăm în Cuvântul Său direcția și să trecem la treabă. Nu va exista niciodată o situație în care Dumnezeu să trimită pe cineva la luptă fără să-i dea armele potrivite.

Cert este că trebuie să fii ascultător și, prin Cuvânt, să crezi ce spune Domnul despre tine. Cel Preaînalt l-a îndrumat pe Ieremia să nu se mai privească așa cum o făcea, căci chemarea divină ar fi făcut din el un trimis al lui Dumnezeu. Nu contează dacă persoana chemată este bărbat sau femeie, bogat sau sărac, doctor sau analfabet, deoarece misiunea pe care i-o va da va face această persoană foarte specială. Creatorul Însuși ne va învăța ce să facem și ce să spunem. Cine urmează îndrumarea divină nu va cădea vreodată și nu va regreta.

Greșeala este să vii cu scuze și să nu faci nimic. Domnul nu a eșuat niciodată în deciziile Sale, iar chemarea ta este o decizie a Dumnezeului cel Veșnic, care ți-a poruncit să-i îndeplinească planul minunat. Fără îndoială că are nevoie de cineva ca tine pentru această lucrare, dar fii sigur că o altă persoană nu există. Deci trebuie să fii tu însuți sau lucrarea care ți-a fost destinată nu va fi făcută.

Lasă-L pe Domnul să se bucure de decizia ta și mergi oriunde te-ar trimite El. Nu negocia cu El spunând că locul pe care ți l-a rezervat este sărac, violent sau că oamenii din acel loc sunt atei sau mai culți decât tine. Mesagerul lui Dumnezeu este investit cu puterea Ciocanului - Cuvântul - care sfărâmă stânca (Ieremia 23:29). Vei reuși dacă asculți de Învățător.

Un alt lucru important este să fii un rob adevărat și supus, care spune ceea ce îi este poruncit. Lui Dumnezeu nu-i plac timizii sau lașii, și îi poate folosi doar pe cei care sunt credincioși. Indiferent de provocare, El intră în cuptorul încălzit de șapte ori mai mult decât de obicei și îi izbăvește pe cei care fac voia Lui.

Porunca noastră de a propovădui Evanghelia a fost dată deja. Iisus a spus că toți cei care cred în El au porunca de a se duce în toată lumea și a propovădui Evanghelia la orice făptură (Marcu 16:15). Dacă nu ai ascultat de Domnul, ia acum hotărârea de a face ceea ce poruncește El. Dumnezeu nu poate decât să protejeze și să binecuvânteze pe cei care nu au nici o mustrare asupra lor.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!