Mesajul zilei

26/03/2019 - VEZI CONDIȚIILE

“Şi gemem în cortul acesta, plini de dorinţa să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc, negreşit, dacă atunci când vom fi îmbrăcaţi nu vom fi găsiţi dezbrăcaţi de el

2 Corinteni 5:2,3

Mântuirea pe care a împlinit-o Iisus se completează prin acceptarea noastră a tot ceea ce ni se dă. În acest fel, nu putem arunca părți din Cuvânt, ca și când nu am avea nevoie de ele. Totul a fost scris pentru ca noi să ne completăm credința. Cei care nu iau în considerare ceea ce spune Scriptura pe orice temă se vor confrunta cu probleme în ziua Judecății. Potrivit Domnului, se va împlini chiar și o frântură de slovă (Matei 5:18).

Trebuie să ne îmbrăcăm cu toate revelațiile care servesc ca veșminte pentru a ne acoperi nuditatea spirituală. Nu am fost chemați să ne alăturăm unei biserici și să facem ceea ce vrea liderul. Suntem responsabili să aflăm ce apasă pe umerii noștri și să ne îndeplinim îndatorirea. Pastorul, oricât de bine intenționat, nu poate să inventeze lucruri pentru a ține oamenii sub conducerea lui, ci mai degrabă trebuie să fie loial față de ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu.

Persoanele care disprețuiesc ce li se dă întru Hristos nu vor fi îmbrăcate în împărăția cerurilor. Dacă așa spune Cuvântul, sunt sigur că trebuie făcut în acest mod. Deci, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să împlinești ceea ce este revelat în cartea Sfântă. Astfel, nu vei avea nici o problemă în Ziua Domnului. Dar cel care nu acordă atenția cuvenită la ceea ce îi este dezvăluit va fi văzut în haine murdare.

Caută în Tatăl ceresc tot ce Cuvântul Său are pentru a te îmbrăca; astfel, nu vei avea de ce să te temi sau să ai de suferit nici acum, nici la venirea Domnului Iisus. Nu este greu să abandonezi păcatul și nu este nici complicat sau imposibil să primești ceea ce Dumnezeu are pentru tine - este doar o chestiune de credință.

Acest cuvânt nu a fost scris oricum. Apostolul a fost credincios față de ceea ce i s-a poruncit să scrie și a făcut-o. Petru a spus că unele lucruri pe care apostolul Pavel le-a scris erau greu de înțeles (2 Petru 3:16), dar, așa cum Scriptura se dezvăluie într-un mod spiritual, trebuie să ne rugăm ca semnificația cuvintelor pe care nu le înțelegem să ni se arate.

Toți cei care s-au convertit erau îmbrăcați cu mântuire, dar dacă Hristos ar veni astăzi, i-ar găsi goi. De ce și-au pierdut hainele? Nu a fost oare din cauza diavolului, cel care rage ca un leu și merge în jurul nostru căutând pe cineva să înghită? Împotrivește-te diavolului și el va fugi de la tine (Iacov 4:7). Caută să te îmbraci cu toată revelația de la Domnul.

Am fost pregătiți de Dumnezeu Însuși pentru viața veșnică, așa că trebuie să ne găsească îmbrăcați. El ne-a dat Duhul Sfânt ca o garanție că Își va împlini Cuvântul. De aceea, să nu te lași dus de orice „vorbă” a celui rău. Dacă te găsește gol, spiritual vorbind, vei pierde multe din ceea ce Domnul a pregătit deja pentru toți cei care au fost chemați.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!