Mesajul zilei

27/03/2019 - PORUNCI ȘI FĂGĂDUIELI

„De aceea: Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.”

2 Corinteni 6:17,18

Domnul Dumnezeu ne dă porunci și face multe promisiuni în aceste două versete. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu a fost făcută la întâmplare sau cu vreun scop rău. Toate îndrumările Domnului sunt în folosul nostru. Vezi mai jos lista de porunci și binecuvântări care îi însoțesc pe cei care urmează îndrumările divine.     

Ieşiţi din mijlocul lor - Domnul dorește să existe o separare totală a fiilor Săi de cei pierduți. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să-i evităm, dar nici nu trebuie să ne alăturăm faptelor rele. Trebuie să înțelegem că trebuie să-i aducem la Cuvântul Bun, să mărturisim Adevărul și să mijlocim pentru ei cu dragoste și cu toată puterea noastră. Cu toate acestea, nu trebuie să ne alăturăm lor niciodată, să facem afaceri sau să ne implicăm în relații cu ei!

Despărţiţi-vă de ei - Cine nu a ascultat Cuvântul și a căzut în capcanele celui rău, alăturându-i-se, trebuie să se roage să se despartă de el. Cu toate acestea, deoarece această despărțire trebuie făcută de Domnul, nu te grăbi să iei o decizie. Roagă-te și lasă-l pe Dumnezeu să-Și facă lucrarea. Mulți care s-au căsătorit cu necredincioși, de exemplu, trec prin momente grele. Dar aceasta nu este o scuză pentru despărțire; cel mai bine este să te rogi ca soțul tău să se convertească.

Nu vă atingeţi de ce este necurat - Ceea ce religia folosește ca ceva aparent inofensiv are în spatele său capacitatea diavolului de a asupri oamenii. Niciuna dintre ceremoniile lui Satana nu merită prezența sau ajutorul tău. Prin urmare, cu înțelepciune, arată prietenilor și rudelor tale răul care există în lucrurile neprevăzute în Cuvânt și nu te alătura acestor practici.

Și vă voi primi - Premiul pentru cei care ascultă de Domnul trebuie să fie primit de la El. Cei care nu au un astfel de privilegiu nu vor ști cât de mult merită să fie îmbrățișați de Învățător, vizitați de Duhul Sfânt și să primească răspunsuri la rugăciunile lor. Cine nu este primit de Domnul stă la mila atacurilor dușmanului. Străduiește-te, lasă tot ce este contrar îndrumărilor Domnului și El te va primi.

Eu vă voi fi Tată - Nu este nimic mai bine decât să-l ai pe Atotputernicul ca Tată, dar aceasta este mai mult decât o declarație. Ceea ce spune Domnul este că, urmând îndrumarea Lui, putem fi siguri că El nu ne va nega nici o favoare, căci dacă noi, chiar dacă suntem răi, ştim să dăm daruri bune copiilor noştri, cu cât mai mult Tatăl nostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:11).

Și voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic - Nu va exista nici o barieră care să te despartă de Domnul. În calitate de fiu, ești moștenitor; atunci toate lucrurile pe care le posedă îți aparțin și astfel vei avea succes în toate. Știai că, în calitate de fiu al Regelui participi la natura divină?

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!