Mesajul zilei

28/03/2019 - O TEAMĂ NECESARĂ

“Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.”

2 Corinteni 11:3

Diavolul a înșelat umanitatea de la început și nu a încetat niciodată să o facă să creadă în el. Misiunea lui Satan este de a-i atrage pe toți cei care au chemarea divină în iazul care va arde cu foc și pucioasă pentru toată eternitatea. El nu a făcut niciodată bine și, prin natura sa căzută, nu o va face niciodată. De fapt, capacitatea sa de a corupe oamenii este atât de mare încât apostolul Pavel se temea că fiii săi vor cădea în credință.    

Fiii lui Dumnezeu trebuie să fie atenți la ispitele care încearcă să-i îndepărteze din prezența divină. Inamicul ne ispitește în orice fel; mulți oameni, de exemplu, au căzut în adulter și mulți alții se îndreaptă spre el. Nemulțumirea și alte abateri au adus milioane de prizonieri ai diavolului în toate erorile și de parcă nu era suficient, cine se lasă amăgit de tatăl minciunilor este insensibil la Adevăr.

Fratele meu, diavolul îți poate oferi persoana visurilor tale pentru a te face să cazi în minciunile lui - și, din păcate, nu puțini au fost înșelați de trucurile sale. Totuși, singura cale de a nu cădea în capcanele răului este să accepți Cuvântul lui Dumnezeu. Pe de altă parte, cine nu ascultă ceea ce spune Scriptura va cădea.

Când omul se simte puternic, imposibil de atins și stăpân pe situație este mai aproape de cădere. De aceea, ia crucea în fiecare zi; la urma urmei, fără ea, nu vei putea să-L urmezi pe Domnul (Marcu 8:34b). Trebuie să renunți la dorința lascivă, la practicile murdare, resentimente, durere, ură și orice altă tentație. Fii întotdeauna curat!

Dumnezeu permite ispita, dar nu mai mult decât putem suporta. Spune nu propunerilor adversarului. Știi ce este bine și ce nu. Mai mult decât atât, tot ceea ce contrazice Cuvântul este o înșelăciune pură și este menit să-ți ia din mântuire, din bunul simț și din slava de a merge pe drumul cel bun. Crede-mă: nu ai nevoie de nimic care vine de la diavol!

Scopul nostru este să fim întotdeauna în simplitatea care este în Hristos; mândria, vanitatea, sentimentul de superioritate sau păcatele sunt fapte rele și, prin urmare, ar trebui să fie imediat eliminate. Dacă Eva ar fi mustrat primul cuvânt al șarpelui, probabil că nu ar fi căzut. Cu toate acestea, inamicul este atât de darnic, încât orice conversație cu el deja contaminează ființa umană. De aceea, scăpă de tot ce vine de la Satana.

Nu uita niciodată că există o ființă care se luptă, zi și noapte, pentru a te înșela, în toate și cu toată capacitatea sa. Diavolul este atât de periculos încât a încercat să-L ducă pe Fiul lui Dumnezeu în ispită (Matei 4). Fără îndoială, fratele meu, pot spune că deja lucrează pentru a te aduce la cădere, iar dacă nu ești atent, vei cădea. Așa că fii adevărat, roagă-te acum, mărturisește-ți păcatele și renunță la ispitele pe care le-ai acceptat.

Cere iertare Domnului și nu accepta jertfele ispititorului, aceasta este rugăciunea mea!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!