Mesajul zilei

31/03/2019 - AI GRIJĂ LA FRATELE FALS

“Cel ce urăşte se preface cu buzele lui, şi înăuntrul lui pregăteşte înşelăciunea.”

Proverbe 26:24

Există oameni care se rătăcesc și, prin urmare, încep să-L deranjeze pe Duhul Domnului. Cu toate acestea, deoarece nu au curajul să-și mărturisească greșelile, ei trăiesc disimulând. Chiar și când conștiința îi mustră zi și noapte, ei se lasă înșelați de rușinea pe care o vor simți dacă își vor deschide gura. Cu toate acestea, cu această atitudine, ei nu își dau seama că situația lor în lumea spirituală este cea mai gravă posibil, deoarece trăiesc din înșelăciune în înșelăciune, ascunzându-și trădarea teribilă.  

Cine se abate de la Cale se cunoaște prin modul în care vorbește, căci nu pare să fie vreun păcat în el. Această persoană judecă pe alții și condamnă pe oricine a greșit, chiar mai puțin decât el, dar crede că dacă el continuă să-și ascundă felul tragic de a trăi, greșeala sa va fi uitată într-o bună zi. Ceea ce nu știe însă este că această atitudine este rezultatul unei inimi ocupate de spiritul înșelăciunii. Ce viață mizerabilă are!

Semnul că cineva este salvat se vede atunci când greșește, căci apoi îl caută pe cel pe care l-a jignit și își rezolvă problemele cu acesta. Cei pierduți nu ar face asta niciodată. Pentru ei, este suficient să spună că nu au făcut nici un rău. Ar trebui să cerem iertare celor pe care îi jignim. Cei care cred în înșelăciune vor fi trimiși în cercul veșnic, de unde nu vor ieși niciodată.

Inima celui care nu este alături de Domnul este întotdeauna plină de înșelăciune. Nu poți avea încredere în acest tip de persoană, deoarece minte cu nerușinare și nu va recunoaște că a greșit. Face acest lucru pentru că spiritul diavolului, care l-a făcut să păcătuiască, nu vrea să îl piardă sub nicio formă. Va veni ziua când Duhul Domnului nu va mai rămâne în om (Geneza 6:3).

Nu crede pe cineva care te înșală, chiar dacă îți adresează vreo rugăminte, pentru că el poate părea ca un „înger”, când de fapt șapte urâciuni sunt în inima lui (Proverbe 26:25). Nu aproba acest individ, ci, direct sau indirect, lasă-l să vadă că a greșit, căci dacă va continua astfel, va veni ziua când va fi pierdut pentru totdeauna.

Cine nu respectă preceptele divine poate să-și ascundă greșeala cu „cea mai bună iluzie”, dar când se află în mijlocul poporului sfânt, natura lui va fi dezvăluită. Dacă îl slujim pe Dumnezeu în mod corespunzător, putem face multe pentru acea persoană. Cu toate acestea, dacă umblăm în trup, Duhul Sfânt nu ne va putea folosi pentru a ne deschide ochii și cu aceasta vom fi vinovați de pierderea acelei vieți.

Trăiește mereu întru Duhul Sfânt, și nu vei fi niciodată înșelat de cei care au devenit corupți. Pe măsură ce Domnul operează în noi, chiar și o privire va servi drept mesaj pentru o astfel de persoană. Cuvântul spune că în adunarea în care lucrează Dumnezeu se dezvăluie secretele inimii celor care sunt în întuneric (Proverbe 26:26). Ce bine ar fi dacă am avea astăzi o astfel de adunare, unde cei pierduți să își mărturisească păcatele, admițând că Dumnezeu este printre noi!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!