Mesajul zilei

01/04/2019 - ULTIMUL PRILEJ

În mijlocul necazului L-am chemat pe DOMNUL şi DOMNUL mi-a răspuns şi m-a scos la loc larg.

Psalmii 118.5

Spunând că în lume vom avea necazuri (Ioan 16.33b), Isus ne-a atras atenția asupra faptului că sfinții lui Dumnezeu vor trece prin încercări. Din această cauză, înaintea unor situații potrivnice să nu spui că Domnul te-a părăsit, ci verifică motivele posibile ale acestor fapte. De multe ori, lipsa de cunoaștere a ceea ce ne aparține în Cuvânt este cauza problemelor; însă, alte ori, vreun păcat pe care l-am comis poate fi răspunzător de toate acestea.

Una dintre multele bucurii pe care le are omul care trăiește în comuniune cu Cel Preaînalt este de a fi prevenit față de ceea ce vrăjmașul plănuiește împotriva sa. Ori, cine nu trăiește potrivit voinței sfinte – din pricina faptului de a nu se fi convertit încă, sau de a urma pofta cărnii – nu reușește să înțeleagă cât de important este acest lucru. Însă, Cuvântul spune că omul chibzuit vede răul și se ascunde (Proverbele 22.3; 27.12); astfel, cel ce nu ține seama de atenționări cade direct în groapa ce-l așteaptă.

Psalmistul a fost cuprins de frică și s-a rugat. Tot la fel, dacă vreo dojană sfântă ți-a provocat frică, roagă-te. Așadar, dacă răspunsul Domnului îți deschide ochii, fă ceea ce ai aflat prin Cuvânt, căci, în momentul în care El arată intențiile celui rău, îți va spune ce să faci. Cine urmărește sfatul ceresc nu se va confrunta cu necazuri și, de va face ceea ce i s-a spus, se va descurca foarte bine, de îndată ce Dumnezeu ne avertizează mereu spre binele nostru.

Când ești în căutarea ajutorului, răspunsul sfânt vine în două etape. În cea dintâi, Dumnezeu te aude și, când cuvintele tale ajung în inima Domnului, vrăjmașul știe deja că a pierdut. De aceea, este nevoie să-ți faci auzit glasul în Ceruri. Așadar, dacă lucrul revelat de Cel Atotputernic este asumat, cererile tale vor ajunge la Scaunul Harului și vei primi ajutorul Celui Atoatefăcător.

Cea de-a doua etapă poate fi realizată imediat sau după ce mai aștepți un pic, căci depinde de credința pe care o ai în momentele de rugăciune. Lui Dumnezeu nu-I este greu să te pună într-un loc larg, cu o viață îmbelșugată; până la urmă, asta dorește El să facă cu toți fiii Săi. Cu toate acestea, numai cei care folosesc credința deschid drumul pentru ca El să poată lucra.

Scriitorul biblic s-a rugat exact în momentul necazului, căci, dacă ar fi lăsat să o facă mai târziu, ar fi putut fi prea târziu. Dacă ai lăsat ca vreo lucrare de-a vrăjmașului să se împlinească în viața ta, sau dacă vreun gând murdar te-a însoțit, ia o hotărâre înțeleaptă acum și izbăvește-te de sub această lucrare satanică. În caz contrar, de permiți diavolului să continue ceea ce a făcut în inima ta, va sosi ziua în care vei fi cu totul în mâinile sale.

Dacă nu ai auzit încă avertizarea sfântă, continuă să te rogi, căci cea mai bună atitudine este de a striga după ajutor când răul tocmai a început. Astfel, pasărea, cu ciocul ei, reușește să smulgă un copac ce se naște, însă, de este lăsat să crească și să atingă o înălțime de câțiva metri, va fi nevoie de o mașină foarte puternică pentru a-l smulge.

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!