Mesajul zilei

02/04/2019 - TAINA BIRUINȚEI

Isus i-a zis: – Nu ţi-am spus că, dacă crezi, vei vedea slava lui Dumnezeu?

Ioan 11.40

Dacă există ceva ce nu se va schimba niciodată, atunci acel ceva este Cuvântul lui Dumnezeu. Nu pentru că Domnul se ține de ceea ce spune, ci pentru că El este Adevărul. Cel mai inteligent dintre oameni este neajutorat înaintea Celui care este desăvârșit. De aceea, dacă dorești să fii biruitor în bătăliile vieții, învață să folosești ceea ce Cel Preaînalt te învață în Biblie, din moment ce taina biruinței este de a împlini ceea ce a fost consemnat în Ea.

            Ar fi o binecuvântare dacă toată lumea ar căuta în Cartea Sfântă îndrumarea în toate cele, făcându-și din probleme motivul de rugăciune. Procedând în acest mod, cine își va însuși ceea ce Domnul spune va fi un om cu multă reușită în viață. Așa s-a întâmplat în trecut cu cei care au slujit lui Dumnezeu ; însă, cei care au hotărât de a urma altă cale și-au văzut alegerile fără niciun rezultat și au fost cu totul dezamăgiți.

            Isus ne-a arătat ceea ce este mereu eficace. El este atât de bun încât ne-a făcut cunoscute căile pe care El însuși le-a creat și le-a parcurs pentru a-Și împlini Cuvântul. Ori, a crede în ceea ce Biblia spune este același lucru cu faptul de a crede în ceea ce funcționează în orice situație. Așadar, de ce oare să încerci căi ce s-au dovedit mereu a fi neadevărate sau zadarnice? Ia seama la ceea ce te povățuiește Verbul și nu te lăsa condus de nicio altă inspirație decât cea sfântă, ce lucrează în Scripturi.

            Nu există putere care să poată înfrunta pe Dumnezeul nostru, și nici argumente care să reușească să contrazică ceea ce El a spus prin mijlocirea Cărții celei Sfinte. Din acest motiv, a crede în ceea ce Domnul spune este taina ce face ca oricine să dobândească reușita desăvârșită. Așadar, să ai încredere în ceea ce înțelegi prin citirea Bibliei sau propovăduirea Cuvântului. Astfel, vei vedea slava cea sfântă.    

           În Ioan 11.40, Mântuitorul a spus Martei că, dacă crede, va vedea slava lui Dumnezeu. În acel moment, nu mai conta ceea ce ea dorea să facă, fiindcă nu ar fi funcționat. Dacă această soră a lui Lazăr l-ar fi dorit înapoi, ar fi trebuit să urmeze drumul arătat. Ceea ce înțelegi în Cuvânt este calea ce ți-a fost deschisă pentru a dobândi binecuvântarea. Nu încerca o altă cale, căci nu vei reuși un rezultat satisfăcător.

            Față de toate acestea, este ceva nesăbuit să încerci să convingi pe Domnul să facă ceea ce crezi tu că este bine. Urmează ceea ce Tatăl ceresc spune și vei vedea cât este El de credincios în a împlini ceea ce a promis. Atitudinea noastră este ceea ce contează, căci, cu ea, dovedim cu adevărat că credem în Cel Preaînalt. A crede în Dumnezeu înseamnă să crezi în ceea ce El afirmă în Cuvântul Său. Așadar, când îți vei însuși revelația ce ți-a fost dată, vei afla că tot răul a fost îndepărtat.

            Cum Hristos ne-a asigurat că, dacă credem, vom vedea slava lui Dumnezeu, să ai încredere în ceea ce El a spus, iar lucrarea cerească se va desăvârși dinaintea ochilor tăi. Însă, de vei disprețui ceea ce ți-a fost revelat și vei încerca orice altă alternativă ce-ți trece prin cap, chiar de pare logică și potrivită, nu va exista nicio forță necesară pentru a se opune răului. De te vei întări prin Cuvânt, vei găsi în El puterea de care ai nevoie pentru a birui bătăliile. Aceasta este taina biruinței.

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!