Mesajul zilei

03/04/2019 - DIN PRICINA DUȘMANILOR

DOAMNE, condu-mă cu dreptatea Ta, din pricina duşmanilor mei! Netezeşte cărarea Ta înaintea mea!

Psalmii 5.8

Cea mai proastă atitudine pe care o putem lua este aceea de a nesocoti dreptatea sfântă și de a umbla după dreptatea noastră. Fiind imperfect, omul nu îndeplinește condițiile de a înfrunta forțele întunericului ca să iasă biruitor – ceea ce înseamnă că, dacă va începe vreo bătălie fără a avea alături pe Domnul Dumnezeu, va da greș cu siguranță. Însă, niciodată să nu faci ceva fără a vorbi cu Cel Preaînalt și fără a cere ajutorul Său. Dumnezeu este drept (Deuteronom 32.4b), astfel încât El nu te va lăsa niciodată să iei o cale greșită.

            Dreptatea omului nu are o temelie puternică, provenind dintr-o minte ce a fost întinată de păcat și, de aceea, nu are autoritatea de a înfrunta vrăjmașul. Demonul știe asta și ceea ce îi place cel mai mult este de a-l face pe om să acționeze fără a fi călăuzit de Sfântul Duh. Cine acționează potrivit firii sale umane îl face pe dușman să biruiască asupra vieții sale. Pe de altă parte, cine intră în bătălie în Numele Domnului va ieși, fără îndoială, victorios.  

            Dreptatea lui Dumnezeu este neprihănită și puternică; în plus, nu are sau nu a avut niciodată vreo condamnare și, cu ea, putem să înfrângem toate atacurile lui Satana. Dumnezeu nu a încetat niciodată să-Și îndeplinească obligațiile și să onoreze ceea ce a promis; până la urmă, dreptatea Sa este cea adevărată și nu poate fi înfrântă de nimic.

            Demonii sunt vrăjmașii noștri. Dacă ar putea, ne-ar fi înghițit deja de vii. De fapt, ceea ce doresc este distrugerea noastră completă. Însă, cine se lasă stăpânit de propunerile diavolului nu știe cât de mare este primejdia ce-l pândește. Satana nu va fi niciodată prietenul robilor lui Dumnezeu, căci suntem după chipul și asemănarea Domnului (Geneza 5.1).

            Fără ca Cel Preaînalt să ne călăuzească, nu vom ști nici unde să călcăm, nici în ce direcție să o apucăm. Asta este ceva foarte grav, căci, fără îndrumarea sfântă, nici nu vom ști să ne mărturisim păcatele. Este ca și cum, de exemplu, cineva se duce la poliție și aici mărturisește o crimă fără a fi însoțit de un avocat. Polițiști de rea credință l-ar putea face să mărturisească o faptă pe care nici nu a comis-o, dar pentru care trebuie să găsească un vinovat.

            Numai sub convingerea Sfântului Duh omul își poate recunoaște greșelile și să le mărturisească. Cine face orice declarație fără ajutorul justiției sfinte se poate învinovăți de un lucru pe care nici nu l-a făcut. Duhul Domnului este cel care ne va dovedi lumea vinovată de păcat, ne va arăta neprihănirea și judecata (Ioan 16.8). Mare atenție pentru a nu merge mai departe decât spune Cuvântul lui Dumnezeu, căci multă lume este pedepsită pentru fapte pe care nu le-a comis. Cunoașterea adevărului slobozește (Ioan 8.32).

            Cere Domnului să-ți netezească drumul – să-ți arate exact ceea ce să spui și în ce trebuie să crezi. Astfel, vei putea călca în locuri sigure. Promisiunile sfinte sunt nenumărate și, când El îți oferă una, este posibil să înfrunți forțele întunericului și să le biruiești. Așadar, pentru a te lupta împotriva demonilor mincinoși, ce vor încerca mereu să te înșele, strigă după ajutor la Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!