Mesajul zilei

04/04/2019 - AȘA TE VREA DUMNEZEU

Faceţi toate lucrurile fără să vă plângeţi şi fără să vă certaţi, ca să fiţi fără pată şi curaţi, copii ai lui Dumnezeu în mijlocul unei generaţii necinstite şi pervertite. Străluciţi între ei ca nişte stele în univers,

Filipeni 2.14,15

Întotdeauna există un motiv în tot ceea ce Dumnezeul nostru ne învață. Ca Tată, El ne dorește bunăstare și ne face să ne rușinăm când nu-I împlinim voia. Este de ajuns să-I urmăm îndrumarea, chiar dacă ni se pare nepotrivită, pentru a avea reușită. Cei care nesocotesc sfaturile sfinte nu vor avea niciodată succes în ceea ce fac, căci, de fapt, fără Isus, nimic nu poate fi realizat.

            După Cuvântul Domnului, nu este bine să faci ceva plângându-te sau certându-te. În pustie, fiii lui Israel s-au lăsat ademeneți de plângeri și certuri – ceea ce nu I-a fost deloc pe plac Celui Preaînalt. Din cauza acestei purtări, un mare număr dintre ei au murit înainte de a ajunge în Țara Făgăduită. De asemenea astăzi, lui Dumnezeu nu-I place de cei care, făcând voia sfântă, se iau după cei care în vechime nu făceau decât să se certe.

            Sfatul descris în cartea Filipenilor este de o mare importanță și trebuie urmat de îndată. Cei care nu se plâng și nici nu se ceartă cu Domnul devin fără pată și curați. Pe de altă parte, omul care se plânge îngăduie ca duhul plângerii să pună stăpânire pe el și, astfel, va suferi multe atacuri ale celui rău. Dacă diavolul are ceva cu care să te poată judeca, nu se va lăsa până nu te va acuza.

            Dacă urmăm acest sfat – cât și celalte sfaturi pe care Dumnezeu ni le dă –, vom fi curați și drepți; astfel, vom fi pe placul Tatălui ceresc. De aceea, este un lucru extrem de prețios să stai drept înaintea Celui Preaînalt, îndeplinind cu credință ceea ce El îți poruncește să faci. Așadar, să nu încetezi niciodată din a împlini ceea ce îți este propovăduit prin Duhul Domnului în Cuvânt.

            Nu există lucru mai bun decât să fii socotit nevinovat într-un veac al nelegiuirilor. Este nevoie ca fiii lui Dumnezeu să fie așa, pentru ca El să le poată folosi mărturiile pentru a-i călăuzi pe alții în Împărăția Luminii. Fără nicio îndoială, cine lucrează cu Domnul va primi o mare răsplată în Ziua judecății de apoi.

            Veacul nostru este nelegiuit. Dacă nu propovăduim Evanghelia prin cuvinte și fapte, mii de oameni vor lua calea pierzaniei. Marea lucrare de realizat pe întreg Pământul este de a-i face pe semenii noștri să înțeleagă că, în Hristos, există iertarea și schimbarea desăvârșită a tuturor. Cel mai trist lucru este când vedem pe unii oameni făcând cale întoarsă, pogorându-se în iad, când ar trebui ca în fiecare zi să se îndrepte spre Ceruri.              

            Trebuie să fim strălucitori ca stelele lui Dumnezeu. Nu ne putem ascunde din cauza lucrărilor rele ale celor aflați în pierzanie. De fapt, după ce a aprins o lumină, nimeni n-o pune sub pat, ci într-un loc unde cei ce intră să o vadă (Luca 8.16). Așadar, trebuie să ducem dragostea și ungerea Domnului celor care se află în întuneric, folosindu-ne autoritatea pentru a-i slobozi din ghearele diavolului.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!