Mesajul zilei

05/04/2019 - CEEA CE RĂMÂNE DE FĂCUT

În cele din urmă, fraţii mei, bucuraţi-vă în Domnul! Mie nu-mi este greu să vă scriu aceleaşi lucruri, iar vouă vă dau siguranţă.

Filipeni 3.1

Este posibil ca toate lucrările tale să fie realizate cu măestrie și, chiar și așa, nu te-ai bucurat în Domnul, căci simți că ceva încă îți lipsește. Cei care sunt cu adevărat în comuniune cu Dumnezeu sunt cuprinși de o bucurie pe care ceilalți nu o au. Acest lucru îi diferențiază și îi identifică drept robi ai Celui Preaînalt. În viața duhovnicească, celor care umblă pe calea adevărată le este dată capacitatea de a se bucura în Domnul.

            Expresia ”frații mei”, folosită de apostolul Pavel, ne include și pe noi. Toți cei care fac parte din casa lui Dumnezeu, prin faptul de a fi primit pe Isus Hristos drept Mântuitor și Domn, devin mădulare ale Trupului lui Hristos și sunt frați unii cu alții. Într-o bună zi, vom fi reuniți cu cei care au trăit și au plecat cu mult timp în urmă și, atunci, vom fi împreună întru veșnicie cu binecuvântatul nostru Mântuitor și Domn.

            Dacă credem că suntem mântuiți, dar nu ne bucurăm în Domnul, ceva este greșit. Bucură-te și veselește-te mult. Fii atent dacă te bucuri mult în Dumnezeu, fiindcă acesta este modelul pentru cel care face parte din Trupul lui Hristos. Tatăl nu ne-a chemat pentru a fi simpli membri ai bisericii, ci pentru a avea aceeași statură duhovnicească cu cea a tuturor celor care fac parte sau au făcut parte din familia Sa.    

            Cine reușește să se bucure mult, așa cum a spus Pavel, află că a fost vizitat cu adevărat de Isus; până la urmă, Domnul Se arată celui care Îl iubește. Această mare bucurie despre care apostolul vorbește este rodul vizitei pe care Hristos ne-o face pentru a-I fi împlinit poruncile. Cu ea, avem capacitatea de a ne desăvârși în Cel care ne-a dat viață.

            Lui Pavel nu-i displăcea faptul de a repeta această revelație a Tatălui. Precum apostolul, trebuie să amintim fraților noștri să dobândească această simțire duhovnicească cu care se vor bucura cu adevărat în Domnul și, astfel, să se poată folosi de binecuvântările pe care viața îmbelșugată adusă de Învățător le prilejuiește fiilor Săi.  

            Străduie-te să te bucuri în Domnul. Fără El, inima ta nu va avea siguranța că ești sau nu iubit de Dumnezeu. Dacă Isus nu te iubește, aceasta este din cauză că nu l-ai iubit tu mai întâi. În acest caz, ceea ce faci cu credința este simplă înșelăciune. Dar, dacă dragostea Domnului este revărsată în inima ta, ai dovada care îți dă siguranța că ești, de fapt, în mâinile binecuvântate ale Tatălui.

            Pavel nu obosea scriind din nou acest răvaș din Ceruri, căci dorea ca să avem siguranța că suntem ai lui Dumnezeu. Iar aceasta este de o importanță maximă, căci dovedește că aparținem poporului care se va duce să trăiască în Ceruri cu Domnul. Cine nu reușește să se bucure în Cel Preaînalt trebuie să se roage și să caute în Ceruri călăuzirea, căci îi lipsește siguranța că este cu adevărat mântuit, și nu pierdut în vreo zadarnică adorare.  

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!