Mesajul zilei

07/04/2019 - ATENȚIE LA VORBELE AMĂGITOARE

Spun lucrul acesta pentru ca nimeni să nu vă înşele prin vorbiri amăgitoare.

Coloseni 2.4

Cel mai mare vicleșug al diavolului pentru a-i îndepărta pe cei mântuiți de Dumnezeu este de a folosi cuvinte amăgitoare pentru a-i înșela pe cei care nu sunt de neclintit în lucrarea de a sluji Tatălui. Vrăjmașul își dă silința pentru a-i face pe fiii Celui Preaînalt să creadă în minciunile sale, îndepărtându-i de Tatăl. Arta nefastă a seducției este mult mai dezvoltată decât ne putem imagina.

            În pilda semănătorului, Isus a vorbit despre înșelăciunile bogățiilor, care fac Cuvântul să fie neroditor (Luca 8.5-15). Ori, toată lumea vrea să aibă tot mai multe mijloace financiare, însă, pentru asta, mulți sunt cei care își pierd orice scrupul, săvârșind crime groaznice, practicând infidelitatea cojugală, făcând parte din traficul de droguri și alte nelegiuiri. Cel mai întristător este, însă, când lucrarea lui Dumnezeu este pusă pe un plan secund.

            Minciunile aduc mereu stricăciuni. În unele cazuri, pierderea poate fi financiară, iar în altele, morală. Însă, în ambele situații, pierderea va fi veșnică. Adevărul este că Satana nu are putere pentru a forța pe cineva să-i facă voia – putând doar încerca. Astfel, cine nu este întărit în credință va face ceea ce este pe placul vrăjmașului și, atunci, va fi supus judecății veșnice.

            Vorbind cu șarpele, Eva a făcut cea mai mare greșeală, fiiindcă, dacă nu l-ar fi ascultat, nu ar fi mâncat din fructul interzis. Cine dă atenție la ceea ce vrăjmașul vorbește este molipsit de asemenea, iar cel care este stricat judecă drept ceea ce este de fapt greșit. Astfel, orice lucru nesocotit va fi ca și cum ai continua să te supui celui cu care nu ar fi trebuit să intri în legătură niciodată.

            Înșelăciunile pot avea loc în toate domeniile vieții. Este posibil să devii încrezut, crezând că ești mai bun și că ești scutit de a păzi poruncile, sau să simți o apăsare atât de mare încât să nu mai vezi altceva decât greșeala. De aceea, nu te lăsa amăgit de niciun cuvânt înșelător al omului. Fii de neclintit în ceea ce știi că este drept, slujește Domnului prin Cuvânt și nu te lăsa niciodată înșelat de minciunile diavolului.      

            În afirmația din Coloseni 2.4, Dumnezeu arată că nu vrea ca niciunul din fiii Săi să fie o sămânță printre spini. Unii oameni încep bine, până când vrăjmașul se duce la ei și, cu minciuni sfruntate, reușește să-i înșele. Așadar, ”deschizând ochii”, își dau seama cât de mult nu au fost amăgiți. În acest mod multe căsătorii au fost desfăcute, avuții irosite și vieți pierdute.

            Așadar, mare atenție la cuvintele amăgitoare, căci au puterea de a orbi pe om și de a-l face să se depărteze de Cel Preaînalt și de binecuvântările Sale. Iar asta se întâmplă fiindcă amăgirile pe care le aduc aceste cuvinte sunt foarte mari. Cei care nu sunt întăriți în credință, dând atenție vorbelor diavolului, sfârșesc prin a cădea victime celei mai mari minciuni ce a putut fi vreodată scornite. În concluzie, nu îngădui Cuvântului, care, într-o bună zi ți-a ”deschis ochii”, să fie neroditor.    

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!