Mesajul zilei

08/04/2019 - ÎNTRISTĂTOARE ÎNTINARE A SUFLETULUI

Și îşi vor lua astfel plata cuvenită pentru nelegiuirea lor. Fericirea lor este să trăiască în plăceri ziua în amiaza mare. Ca nişte întinaţi şi spurcaţi, se pun pe chefuit la mesele lor de dragoste, când ospătează împreună cu voi.

2 Petru 2.13

În versetul citat, apostolul Petru vorbește despre cei care obișnuiesc să trăiască în păcat. Ori, în toate veacurile, diavolul a reușit să amăgească mulți oameni, făcându-i să fie cu totul înstrăinați de Adevăr și să le placă greșeala. Astfel, sunt oameni care cred în viața cea scurtă, închipuindu-și că vor rămâne pe aici mult timp și că, murind, totul se sfârșește. Însă, astfel, vor fi supuși asprei robii a nimicitorului.

            Ca niște brute, nu se gândesc la partea urâtă a vieții. Vorbesc defăimător despre ceea ce nu știu și, de aceea, vor fi nimiciți, ținând cont de faptul că Dumnezeu cel drept și credincios nu va putea să-i lase să scape de biciuirea cel veșnică. Chiar și așa, continuă să se îndrepte cu pași mari spre prăpastie, unde vor fi chinuiți zi și noapte, și nu acceptă că, din cauza modului lor de trai, vor fi pedepsiți și nu vor fi judecați drept corespunzători fericirii veșnice.

            Textul sfânt arată că cei care sunt întinați își vor primi în Ziua judecății plata pentru nedreptatea pe care o fac azi. Cu toate acestea, nu își dau seama că umanitatea poate să aleagă să nu mai trăiască în întuneric, ci în lumina Domnului, care a început să strălucească din momentul morții și învierii lui Isus. Așadar, cu plăcere, se dedau desfrâului în timp ce ar trebui să trăiască smerit și, pradă înșelătoriilor, trăiesc în plăceri, bucurându-se în timp ce profită de harul lui Dumnezeu care a fost aruncat peste lume.

            Este ceva grav când oamenii nu doresc să primească noua naștere. Atunci, trăiesc ”orbiți” în adulter, păcat la care nu încetează de a se gândi. Practicile lor îi înșeală pe cei care nu sunt întăriți în credință , iar inimile lor cad pradă zgârceniei, ca și cum ar fi niște fii blestemați. Astfel, nici nu le mai pasă de modul greșit de a trăi.

            Asemenea oameni pot fi asemuiți cu Balaam, prorocul care s-a vândut și, din cauza a ceea ce i-a fost oferit, le-a învățat pe fecioarele moabiților să-i ademenească pe fiii lui Israel. Însă, el nu a rămas nepedepsit, astfel încât, cu atât mai puțin, nici acești oameni nu vor rămâne nejudecați. Dumnezeu îi va judeca pe toți cei care se dedau relelor.

            Taina este de a nu renunța la Calea cea dreaptă, ci de a lupta pentru credința ce a fost dată sfinților. Însă, cui îi place nelegiuirea va fi asemenea unui magnet care îl va atrage tot mai mult de flăcările mistuitoare întru veșnicie. Cel mai bun lucru de făcut este de a se împăca cu Dumnezeu și de a păzi poruncile Sfintei Sale Cărți. Oamenii care vor face așa vor împărăți întru veșnicie împreună cu Hristos.

            Așadar, să fugi de răsplata necinstei. Nu ceda plăcerilor stricate și curățește-te de petele care pervertesc sufletul celor care se dedau greșelii. Nu te desfăta cu lucrurile înșelătoare. Căci, numai așa, sufletul nu-ți va fi întinat de pecetea veșnică a păcatului.                      

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!