Mesajul zilei

10/04/2019 - CE AȚI AUZIT DE LA ÎNCEPUT

Ce aţi auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce aţi auzit de la început, şi voi veţi rămâne în Fiul şi în Tatăl.

1 Ioan 2.24

Domnul Dumnezeu a lucrat mult pentru ca, într-o bună zi, să auzi Cuvântul Său și, când asta s-a întâmplat, El a semănat adevărata sămânță în viața ta. Atunci, tu rămâi în El, iar din mâinile Sale nimeni nu te mai poate lua. Ești pe vecie în legătură cu El și, de aceea, cel rău nu te mai poate nimici sau birui în vreo bătălie. Așadar, nu te îndepărta de Tatăl ceresc, și nici nu lăsa ca ispitele să te răzbească sau să te stăpânească.

            Cel Preaînalt nu mai ia înapoi ceea ce ți-a pus odată în inimă. Sămânța sădită în viața ta a fost pregătită pentru a-ți mântui sufletul și, în ea, există puterea necesară pentru a face din tine un fiu al lui Dumnezeu și care te poate păstra ca atare. De aceea, fii puternic ! Este de datoria ta să nu te lași biruit de nicio ispită. Dumnezeu cel credincios și Tatăl întregii creații are un plan frumos, desăvârșit și complet de fericire pentru tine ca să te bucuri de el aici și întru toată veșnicia.    

            Nu fi nesocotit! A nesocoti ceea ce te-a făcut să deschizi ochii va face să te pierzi pe vecie. Ori, Cuvântul sădit în inima ta are puterea de a te păzi; aceasta este tot de ceea ce ai nevoie pentru a nu cădea pradă amăgirii vrăjmașului. Diavolul nu a fost niciodată, nu este și nici nu-ți va fi prieten, iar ceea ce îți va da este fără îndoială pentru a-ți lua viața. Cel rău nu te va ajuta și nici nu-ți va aduce adevărata bucurie, căci tot ceea ce vine de la el este o înșelăciune adevărată.

            Sămânța ce a încolțit la facerea ta a fost cea care, dintre miile de spermatozoizi, a străpuns ovulul. Acel embrion erai chiar tu, iar Domnul te-a făcut un câștigător. Cu siguranță, El este cel care te-a călăuzit, căci a vrut să vii pe lume. Același lucru se poate spune despre sămânța cea sfântă ce ți-a fost hărăzită: mâna Tatălui a sădit în tine Cuvântul cel prețios și binecuvântat.  

            Versetul biblic spune că, dacă mesajul ce ți-a deschis ochii îți rămâne în inimă, vei rămâne și tu în Fiul și în Tatăl. Iar asta deoarece Cuvântul ce ți-a fost destinat este o verigă din Cel Preaînalt și, prin El, devii de una cu El. Vei fi întru veșnicie în mâinile sfinte. Nimeni nu te poate despărți de dragostea lui Dumnezeu. Astfel, tu și cu El veți fi mereu un cuplu de nedespărțit, de nebiruit și de nepătruns. El îți va fi victoria și slava.

            În fine, folosindu-se de vreun șiretlic, vrăjmașul va face totul pentru a te abate de la cale. El va lupta pentru a te face să cazi în ispită și, astfel, să te pierzi pentru totdeauna. Însă, fii de neclintit, căci Domnul care a început lucrarea cea bună în viața ta este puternic pentru a te păzi până în ziua venirii lui Isus (Filipeni 1.6). Apoi, vei fi în Ceruri întru veșnicie împreună cu Hristos, unde nu va fi nici un demon și nicio ispită pentru a te îndepărta de sfințenie.

            Așadar, rezistă atâta cât este necesar. Astfel, odată cu întoarcerea Domnului Isus, tot răul va lua sfârșit și vei fi în El pe vecie. Hristos este cel care îți va scrie frumos noua și binecuvântata-ți poveste.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!