Mesajul zilei

11/04/2019 - TREBUIE DOAR SĂ MĂRTURISEȘTI

Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el, în Dumnezeu.

1 Ioan 4.15

Nu există părtinire în mântuire, căci aceasta este la îndemâna tuturor celor care primesc pe Isus drept Mântuitor, mărturisindu-L ca Fiul lui Dumnezeu. Trebuie să dăm valoarea cuvenită mărturisirii filiației lui Isus în legătură cu Tatăl, căci aceasta este de o importanță capitală, odată ce cel care crede în ceea ce Dumnezeu spune Îl face adevărat, dar cel care nu crede Îl face mincinos (1 Ioan 5.10).

            Ceea ce diavolul urăște cel mi mult este de a auzi pe cineva spunând că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Asta pentru că Hristos este neprihănit și, cu sângele Său vărsat pe Calvar, a plătit prețul necesar pentru ca omul să iasă din împărăția întunericului și să fie dus în Împărăția lui Dumnezeu (Cl 1.13). Așadar, vrăjmașul va încerca să facă astfel încât acest adevăr să fie neobservat, căci din cauza Mântuitorului și-a pierdut controlul asupra noastră.  

            A afirma ca Isus este Hristosul ne face să obținem credința trebuitoare pentru a fi mântuiți, devenind membri ai familiei sfinte și asigurându-ne locul înaintea lui Dumnezeu. Satana luptă pentru ca să nu mărturisim acest adevăr, căci, procedând astfel, avem pe Tatăl în noi, iar noi rămânem în El. Un simplu fapt ne poate schimba viața pentru totdeauna.

            Pe lângă faptul de a fi mântuit, cine crede în faptul că Isus este Fiul Celui Preaînalt reușește ca Dumnezeu însuși să fie în el. Această atitudine înseamnă să-ți pui cu tărie credința în Mielul lui Dumnezeu. Așadar, cel care își însușește acest adevăr nu numai că-și va vedea soarta schimbată întru veșnicie, ci și devine moștenitor al promisiunilor pe care Domnul le-a făcut.  

            Altă binecuvântare importantă este dobândită când susținem filiația lui Isus și suntem întăriți în Domnul. Este o uniune atât de perfectă încât nimeni nu poate să ne mai despartă de dragostea sfântă. Așadar, când vrem ajutor, nu va trebui să mergem ca disperații în căutarea Celui Preaînalt, căci a fi în El este tot ceeea ce avem nevoie.

            Ținând cont de acestea, noi, fii ai lui Dumnezeu, nu trebuie să ne fie teamă dinaintea vreunui atac al prințului nelegiuirii, căci Acela care este în noi este mai puternic (1 Ioan 4.4). El Își ocupă locul în viața noastră pentru a ne apăra, folosindu-ne în bătăliile împotriva răului și călăuzindu-ne către victoria totală în toate domeniile. Așadar, nici pentru un minut să nu-L lași să se îndepărteze de tine. Păzind poruncile, vei îndeplini cererile lui Dumnezeu.

            Uniunea noastră cu Cel Atotputernic este asemănătoare cu cea pe care Isus o avea. Mesia vorbea cu încredere și curaj despre legătura Sa cu Tatăl, pentru că credea în ea și, de aceea, nu-I era teamă că determinările Sale vor da greș. Nu este oare acesta motivul pentru care ceea ce determinăm nu este realizat? Ori, dacă este important să mărturisim că Isus este Fiul lui Dumnezeu, de ce să nu o facem chiar de acum?

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!