Mesajul zilei

12/04/2019 - SĂ NU URMEZI NICIODATĂ RĂUL

Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele este din Dumnezeu; cine face răul n-a văzut pe Dumnezeu.

3 Ioan 1.11

Chiar de la început, sunt oameni care se dedau practicilor răului. Mulți dintre ei, nu-și dau seama de pericolul prin care trec, căci, în Ziua cea mare, vor trebui să dea seama pentru faptele comise. Cine îi va judeca va fi dreptul Judecător, Domnul Isus, care va veni și va răsplăti fiecăruia după faptele lui (Matei 16.27). Dacă dorești să treci prin judecată fără a fi condamnat, începe să te porți după cum Cuvântul lui Dumnezeu te sfătuiește și, atunci, curățește-ți inima de orice rău.

            Exemplele rele nu trebuie să slujească niciodată drept pilde pentru poporul lui Dumnezeu, căci sunt fapte de nesupunere față de voia sfântă, iar cine le practică va avea parte de mânia Domnului. Egoistul, cel care nu se gândește decât la sine, aduce o mărturie rea tuturor și nu trebuie acceptat și nici tolerat de nimeni. Această ispită este una dintre cele mai rele, căci o face pe ființa umană să-și piardă răsplata promisiunii sfinte după cum a și zis “Este mai ferice să dai decât să primeşti” (Faptele Apostolilor 20.35).

            Cei care fac rău se vor confrunta mereu cu probleme. Nu este nimic mai rău decât să umbli pe întuneric când nu există nicio lumină. Cine știe să facă binele, dar nu-l face, umblă exact în acest mod: în deplin întuneric duhovnicesc (Iacob 4.17). Însă, fiii cei ascultători au puterea de a face binele, atâta timp cât nu se împotrivesc poruncilor sfinte.

            Singurul exemplu de urmat este cel al lui Isus, care a fost uns pentru a umbla în toate părțile făcând binele. Și astăzi, Dumnezeu îi unge pe ai Săi pentru ca și aceștia să se ducă prin toată lumea și să facă aceleași lucruri pe care Învățătorul le făcea. Citește în evanghelii ceea ce Hristos ne-a învățat, a realizat și a poruncit ca să fie astfel făcut, și poartă-te la fel. Faptele Mântuitorului trebuie urmate, căci sunt voia Sa deplină pentru toți, și puterea Sa ne dă capacitatea de a-i ajuta pe cei care nu-și cunosc drepturile în Hristos.

            Nu există nicio îndoială că cine face binele este din Dumnezeu, dar cine face răul nu cunoaște pe Domnul – ceea ce înseamnă că, chiar fiind membru al celei mai bune biserici, este încă rob al lui Satana. Al cui rob ai fost tu oare? Sfântul Duh s-a folosit de viața ta, sau ai fost o unealtă în mâinile vrăjmașului? Nu este bine să te joci cu ceva atât de important, căci mântuirea îți este în joc. Așadar, mare atenție! Dumnezeu este Tată numai celui care este fiul Său!

            Vai de cel care nu este în Dumnezeu, căci viața îi va fi mereu încercată de duhurile rele. Însă, nu este numai cel care fură, omoară, comite adulter sau face ceva asemănător celui care practică răul; are aceeași atitudine o are și cel care știe să facă binele, dar nu-l face. Acest om nu va avea niciodată pace, va fi mereu greșit și va trece prin multa suferință. Până la urmă, ocrotirea sfântă nu poate fi asupra omului care se poartă fără credință față de sfântul Cuvânt.

            Scriptura este judecătoare: cine practică răul nu a văzut pe Domnul Dumnezeu. De fapt, este imposibil ca cineva să fi cunoscut pe Cel Atotputernic fără să fie atins pentru a-și ajuta aproapele.

           

În Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!