Mesajul zilei

13/04/2019 - SĂ-L AI PE DOMNUL DE PARTEA TA

De n-ar fi fost Domnul de partea noastră când s-au ridicat oamenii împotriva noastră,

Psalmi 124.2

Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le putem primi este de a avea pe Domnul Dumnezeu de partea noastră. Nu este greu să dobândești acest privilegiu, căci El ne-a dat deja Cuvântul Său. Dacă El este disponibil pentru noi, atunci, de ce oare să nu-L folosim? Cine are pe Dumnezeu de partea sa nu va fi niciodată înfrânt în nicio bătălie. În ceea ce ne privește, ca creștini, care ne-am născut din nou și îndeplinim poruncile Sale, avem chiar mai mult de atât: Cel Atotputernic trăiește în noi !

            Psalmistul vorbește despre în ce a constat promisiunea făcută poporului Legii – promisiune ce este și a noastră. Acum, avem garanția că El sălășluiește în noi. Așadar, nu avem de ce să ne temem de atacurile celui rău care vrea să ne facă să ne împiedicăm; până la urmă, Tatăl nu va permite niciodată ca fiii Săi să se rănească de obstacolele puse de vrăjmaș și demonii săi.

            Poruncind celor care cred în El să plece în toată lumea și să propovăduiască     Evanghelia (Marcu 16.15), Învățătorul i-a asigurat că va fi cu ei până la sfârșitul veacurilor. Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, aceștia trebuiau să se ducă și, în Numele Domnului, să scoată demonii și să-și întindă mâinile astfel încât suferinzii să fie vindecați. Dacă își îndeplinesc porunca, Dumnezeu va fi cu ei.

            Aceasta este cheia pentru a primi toate binecuvântările prevăzute nouă. Creștinul care nu-și dă silința să afle poruncile sfinte sau, odată descoperite nu le îndeplinește, nu va avea niciodată de partea sa puterea din Ceruri, care să lucreze în favoarea sa, și cu atât mai puțin prezența sfântă în viața sa. Încearcă să înțelegi ceea ce Cel Atotputernic îți cere să faci și împlinește-I voia. Astfel, El va fi cu tine.

            Ce vor face oare cei care nu-L au pe Domnul alături? Când se vor confrunta cu vreun atac al celui rău, nu vor avea cum să-i țină piept. Nu sunt puțini fiii lui Dumnezeu care trăiesc fără griji, ca și cum viața duhovnicească nu ar fi adevărată. Atunci, când li se va ivi în cale vreun rău, devin neajutorați și încep să se poarte așa cum îi place vrăjmașului: în afara sfântului Cuvânt. Așadar, cine nu îndeplinește poruncile sfinte nu Îl va avea niciodată alături pe Domnul.

            Nu știm câți oameni s-au ridicat împotriva poporului lui Dumnezeu și nici forța pe care o aveau, dar, probabil, numărul lor era mare, căci împăratul David și-a dat seama că puterea celor care îl atacau era mai mare decât cea a poporului său. Însă, chiar și înaintea unor vrăjmași atât de mulți, David și ai săi, slujind Celui Atotputernic, au văzut cât de mult contează să-L ai alături, fiindcă rezultatul a fost peste așteptări!  

            Acei vrăjmași au fost înfrânți, grație faptului că Cel Preaînalt a fost cu poporul său – și, astăzi, se întâmplă la fel, căci Dumnezeu nu S-a schimbat! De fapt, avem cu noi pe Cel Mai Mare, Creatorul tuturor lucrurilor, Cel care are toată puterea din ceruri și de pe pământ. Aceasta înseamnă că, în niciun chip, Domnul nu-l va lăsa pe Satana să vină să ne biruiască. Cel Atotputernic este cu noi pentru a ne aduce victoria!

           

           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!