Mesajul zilei

14/04/2019 - MĂRTURISIRE NEFERICITĂ

El a zis lui Iuda: „Să zidim aceste cetăţi şi să le înconjurăm cu ziduri, cu turnuri, cu porţi şi cu zăvoare; ţara este încă a noastră, căci am căutat pe Domnul, Dumnezeul nostru. L-am căutat, şi El ne-a dat odihnă de toate părţile.” Au zidit dar şi au izbutit.

2 Cronici 14.7

Există în viață lucruri pe care nu ar fi trebuit niciodată să le facem, dar pe care le-am făcut și de care ne pare rău. De asemenea, nu ne-am putut gândi niciodată că sunt alte purtări ale noastre ce au fost cauza atâtor necazuri și, mai ales, că au reprezentat un impediment în lucrarea lui Dumnezeu din noi. Ceea ce s-a întâmplat în trecut cu împăratul Asa exemplifică foarte bine ceea ce vom învăța în această lecție. Sper ca aceasta să slujească drept pildă tuturor cititorilor mei.

            Deși era urmașul lui Abias – un conducător nesăbuit al poporului lui Dumnezeu – Asa, fiul său, și-a început cu bine domnia, împlinind ceea ce era drept în ochii Domnului. Astfel, mâna sfântă s-a întins peste viața și împărăția sa, făcând ca acest împărat să cunoască multe victorii. Însă, cum nu a stat de veghe, a luat o hotărâre neînțeleaptă: i-a chemat pe israeliți și i-a sfătuit să profite de viața fără de griji și să contruiască ziduri și turnuri, pentru a se putea apăra de vremurile rele ce vor veni. Ori, Cel Preaînalt, care l-a dus pe Asa către succes, ar fi continuat să-l ajute – precum și astăzi El o face cu noi.      

            Diavolul ne încearcă în diferite moduri, până când îi cădem în cursă. El vine ca și cum ar fi un prieten arătându-ne ceea ce nu ar trebui să facem niciodată. Problema apare când începem să ne purtăm ca cei care nu cunosc Cuvântul și se lasă înșelați de minciunile lui Satana. În loc de a ne purta așa, noi, fiii lui Dumnezeu, trebuie să fim veghetori pentru ca să nu hotărâm niciodată vreun lucru care să fie în afara Sfintei Scripturi. De fapt, trebuie doar să lăsăm Cuvântul Domnului să ne călăuzească. Însă, mulți creștini plini de mândrie, spun că fac ceea ce inima le-o cere, căci aceasta nu poate greși niciodată. Însă, Biblia spune că inima omului este înșelătoare și mai ales deznădăjduit de rea (Ieremia 17.9), și nu este bine să ții cont de Ea!

            De câtă necredință nu s-a dat dovadă prin faptul că omul, urmându-și glasul inimii, a crezut că o altă persoană îi este potrivită – și nu aceea cu care s-a unit prin căsătorie! Probabil, mulți dintre cititorii mei au fost victime ale propriei inimi. Însă, deși această atitudine nu este pe placul Domnului, sunt încă mulți cei care cedează ofertei diavolești când sunt ispitiți de Satana.

            Teama de Domnul era o binecuvântare pentru domnia lui Asa, dar, dintr-o clipă-n alta, lăsându-se condus de frica de a nu suferi o invazie, a avut ideia de a construi cetăți de apărare. Acest conducător a spus că trebuie să facă aceste ziduri atâta timp cât țara este a lor. Însă, demonul s-a folosit de Zerah, Etiopianul, care a venit împotriva sa cu o oștire de un milion de oameni (2 Cronici 14.9-15).

            Iudeea ar fi putut foarte bine continua să fie foarte îmbelșugată; căci, Dumnezeu pusese omul potrivit pentru a conduce acel popor. Însă, Asa a încetat de a mai respecta Legea Domnului și a început să facă ceea ce inima sa slăbită și nedreaptă îi spunea. Nu te lua după acest împărat, și nici să nu faci ceea ce inima-ți cere. Cine urmează căile lui Dumnezeu nu va fi niciodată pedepsit. Pe cărările sfinte vei afla ocrotire și cel mai bine este ca legea firii umane să nu se regăsească în ele.  

           

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!