Mesajul zilei

16/04/2019 - PRECUM DUMNEZEUL NOSTRU

Cine este ca Tine între dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat în sfinţenie, Bogat în fapte de laudă Şi făcător de minuni?

Exod 15.11

Nu există cuvinte pentru a descrie pe Dumnezeul nostru, căci, fiind desăvârșit, ceea ce s-ar scrie despre El ar fi numai la superlativ. Acei dumnezei, rod al imaginației oamenilor, nu pot fi comparați cu Domnul. Ceea ce fac unii se întâmplă din cauza lucrării satanice ce se află în spatele cultului închinat acelei entități.

            De fapt, Domnul nostru este Dumnezeu cel adevărat. Din neant, El a creat toate lucrurile și le ține în viață prin puterea Cuvântului Său. Pentru El, nimic nu este prea greu. Însă, deși este Cel Atotputernic, El lucrează pentru ceea ce făgăduiește. Cel Preaînalt va face tot ceea ce a rostit cu buzele Sale. Niciodată nu s-a întâmplat, și nici nu se va întâmpla ca vreun cuvânt de-al Său să nu se împlinească.

            Tatăl trebuie slăvit prin sfințenie. Nu prin străduința sa omul va avea puterea de a se opune ispitelor și de a trăi în mod sfânt. Domnul Isus ne-a învățat că sfințenia este dobândită prin Cuvântul lui Dumnezeu. Fără ca această lucrare să fie realizată de însuși Dumnezeu, nu există posibilitatea ca El să fie slăvit în sfințenie. Toți fiii Celui Preaînalt trebuie să-și primească de la El harul și, numai după aceea, vor putea să-I aducă adevărata slavă.  

            Hristos a spus că El nu primește mărturia omului (Ioan 5.34). Dacă încerci să te sfințești prin merite proprii nu vei reuși. De fapt, numai când lucrarea este realizată de Duhul lui Dumnezeu se obține izbăvirea desăvârșită și totală. Prin această sfințenie Domnul trebuie slăvit. Vestea cea bună este că noi toți avem dreptul la această lucrare sfântă ce ne izbăvește de păcat, căci este răspunsul la o cerere făcută de Isus.

            Domnul este bogat în fapte de laudă. Trebuie să știm că Dumnezeu este cel care ne călăuzește în faptele de slavă. Împăratul David spunea că slava sa venea de la Cel Preaînalt în marea adunare. Atât slava mea, cât și cea a oricărui om nu își vor avea originea într-un alt mod decât cel în care David proslăvea pe Dumnezeu. Nu îndeplinim de unii singuri condițiile de a aduce slavă Tatălui. Numai El poate să ne dea capacitatea de a o face.

            Când adevăratele fapte de laudă – cele pe care El însuși ne inspiră să I le aducem – sunt dăruite Domnului, El Se arată minunat în lucrarea Sa. Dumnezeu nu este însetat de laude, dar, când o facem sub călăuzirea Sa, reușim să avem o forță duhovnicească care ne face să ne deosebim de ceilalți oameni.  

            Oriunde citești ceva despre Domnul în Scripturi, El face minuni, căci ține de firea Sa să facă ceea ce a făgăduit. Așadar, dacă ești adeptul unei religii și îți respecți cu dăruire legile religiei tale, aceasta nu înseamnă că vei reuși să ai ajutorul sfânt, căci Domnul nu primește nimic ce vine de la om, chiar dacă acesta este bine-intenționat.     

           

                                   

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!