Mesajul zilei

19/04/2019 - DUMNEZEU CEL TARE

Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă.

Psalmi 63.1

În traducerea Almeida, revizuită și actualizată, a versetului citat, psalmistul spune că Domnul este Dumnezeul tău cel puternic. Ori, este bine să știi că El nu va fi niciodată slab, căci este Suveran peste toate bătăliile. Cu Cel Preaînalt alături, vrăjmașul nu te poate birui, căci în toate luptele forțele infernale sunt făcute de rușine și nimicite. Astfel, cine are cu sine pe Cel Atotputernic poate intra încrezător în orice bătălie, știind că va ieși biruitor.

            Prorocind nașterea Fiului lui Dumnezeu în lume, prorocul Isaia a spus că unul dintre Numele Sale va fi Dumnezeu tare (Isaia 9.6); până la urmă, El a venit întrupat pentru a ne izbăvi din întuneric. De cele mai multe ori, credem că oamenii care se află în această lume a suferinței sunt cei care au de-a face cu vrăjitoria. Însă, de fapt, toți cei care nu se căiesc de greșeli se regăsesc în împărăția morții.

            În zilele de astăzi, sunt mulți oameni ”în Dumnezeu” care trăiesc în minciună sau alte păcate, cum sunt necinstea, preacurvia și beția. Însă, nu știu sau nu vor să recunoască de fapt că se află sub autoritatea celui rău și ar putea să se izbăvească de toate aceste rele dacă ar crede că Domnul Isus este Dumnezeu cel tare amintit de Isaia și care ar putea să-i elibereze din orice sclavie.

            Prorocul a mai spus că fiii lui Israel – cei care vor fi chemați de Domnul – se vor converti în El. Din acest motiv, nu există nicio posibilitate ca diavolul să poată prinde în ghearele sale un om în Dumnezeu. Ori, noi ne dăruim lui Dumnezeu care are toată puterea în ceruri și pe pământ. Astfel, aceasta este Buna-Vestire pe care trebuie să o propovăduim tuturor celor care se află în păcat: crede, căci Dumnezeul tău este Dumnezeul cel tare.

            După cum Cel Preaînalt S-a purtat cu cei care I-au slujit în vechime, tot așa El se va purta și cu tine. De aceea, dacă ești stăpânit de orice păcat, pregătește-te pentru a te izbăvi. Domnul tău este Dumnezeul care nu cunoaște înfrângerea și are capacitatea necesară de a te izbăvi de forțele celui rău. El este destul de tare și de puternic pentru a strivi lanțurile ce te țineau prins în rele și în întuneric.

            Așadar, nu lăsa pe vrăjmaș să te mai amăgească. El va reuși să te biruiască numai dacă te vei afla în păcat. Însă, dacă, în acest moment, îți vei mărturisi greșelile Domnului și Îi vere cere iertare, vei fi izbăvit cu desăvârșire. Chiar dacă mulți îți vor spune că nu vei putea niciodată să ieși din situația grea în care te afli, acest lucru nu este adevărat.

            Nu-ți irosi mântuirea și nu trăi în păcat. Domnul este Dumnezeul cel tare alături de cel care Îl strigă cu credință. El are puterea de a-ți da izbăvirea chiar din acest moment. Așadar, profită din plin de acest lucru, strigă după ajutorul sfânt și izbăvește-te acum.        

 

           

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!