Mesajul zilei

22/04/2019 - CE FACI TU NU ESTE BINE

Socrul lui Moise i-a zis: „Ce faci tu nu este bine”

Exod 18.17

Dacă Domnul îl călăuzește pe Moise în toate lucrurile, de ce oare nu l-a sfătuit să facă ceea ce Ietro, socrul său, i-a spus? Fără nicio îndoială, pot garanta că Dumnezeu așa a făcut, însă, nu întotdeauna suntem gata de a auzi ceea ce El spune. Astfel, vom munci prea mult, ne vom strădui peste puteri, dar vom reuși puțin. Trebuie să fim atenți la celălalt, căci cine primește un sfat bun va avea mereu reușită.

            Niciodată să nu dai vina pe Cel Preaînalt pentru greșelile sau faptele tale zadarnice. Înțelegând ceea ce El îți dă, fii de îndată de acord, îndeplinind întocmai poruncile biblice. Moise a fost foarte mult ajutat de Dumnezeul nostru, dar, cum acesta nu era desăvârșit, trebuie să fi pierdut multe binecuvântări în toată viața sa. Astfel, când vorbesc așa nu vreau să îi știrbesc din valoarea acestui mare slujitor al lui Dumnezeu.

            Bine este de a fi mereu smerit pentru a auzi ceea ce alți oameni au de spus, ceea ce, deseori, poate fi un mesaj minunat din ceruri. Însă, dacă lucrul transmis nu are susținere biblică, nu îl lua în seamă. Domnul este desăvârșit în a-i călăuzi pe ai Săi ; de aceea, nu avem nevoie de nimic ce nu vine de la El. Cine primește sfatul ceresc și îl pune în practică, pe lângă faptul de a avea reușită, Îl face pe Creator bucuros.      

            Negreșit, trebuie să fie multe activități pe care le realizăm în zadar și care ne consumă timpul, energia și forțele, ce ar putea fi folosite în Împărăția lui Dumnezeu. De aceea, ar fi bine să verifici cum îți folosești timpul și resursele, asigurându-te că o faci potrivit poruncilor Tatălui. Șederea noastră pe Pământ fiind scurtă, nu este bine să ne irosim prilejurile ce ne sunt date.  

            Ceea ce e făcut cu exces de zel nu are nicio valoare, căci drept este de a împlini ceea ce ne-a fost menit, potrivit călăuzirii Celui Preaînalt. Activitățile suplimentare ne fură timp și energie, în detrimentul recreării și altor lucruri plăcute. Ori, inima înțeleaptă bucură pe Dumnezeu și, de aceea, merită să fie răsplătită. A face mai mult decât ceea ce ni se cere nu îmbunătățește lucrarea sfântă; este de ajuns să ne îndeplinim misiunea cu uneltele ce ne-au fost date.

            Este posibil ca sfatul lui Ietro către Moise să fi fost de la Dumnezeu. Dacă ar fi fost mândru, nedând ascultare socrului, ar fi lucrat până ar fi rămas sleit de puteri și, probabil, nu și-ar fi îndeplinit misiunea în mod satisfăcător și roditor. Așadar, ascultă tot ceea ce ți se spune și, dacă simți că acele cuvinte vin din partea Domnului – căci El vorbește direct și indirect – crede în ele și asumăți-le. Atunci, puterea îți va crește.

            Mai mult de atât, a învăța să-ți înmulțești rezultatele muncii este de apreciat; așa au făcut oamenii folosiți de Domnul în trecut – creând școlile prorocilor și, astfel, mărindu-și cu mult misiunea primită. Domnul Isus a procedat la fel – Și-a pregătit ucenicii și i-a trimis înaintea Sa în locurile în care avea să Se ducă El mai târziu. Așadar, fii asemenea Învățătorului și îndeplinește-ți misiunea pe care El ți-a dat-o.    

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!