Mesajul zilei

23/04/2019 - IOSIF A FOST UN OM CĂRUIA TOATE ÎI MERGEAU DIN PLIN

Iosif a fost dus în Egipt, şi Potifar, dregătorul lui Faraon, căpetenia străjerilor, un egiptean, l-a cumpărat de la ismaeliţii care-l aduseseră acolo. Domnul a fost cu Iosif, aşa că toate îi mergeau bine; el locuia în casa stăpânului său, egipteanul. Stăpânul lui a văzut că Domnul era cu el şi că Domnul făcea să-i meargă bine ori de ce se apuca. Iosif a căpătat mare trecere înaintea stăpânului său, care l-a luat în slujba lui, l-a pus mai-mare peste casa lui şi i

Geneza 39.1-4

Destinul lui Iosif este trist, dar și fericit în același timp. Trist din cauza suferințelor prin care a trecut și fericit grație binecuvântărilor pe care Dumnezeu i le-a dat în viață. Frații săi l-au vândut ismaeliților, care, la rândul lor, l-au vândut ca sclav slujitorului lui Faraon, din Egipt, popor care în Scripturi simbolizează păcatul. Iosif avea toate motivele să fie nefericit, însă, temându-se de Domnul, nu s-a lăsat influențat de lipsa de speranță și, astfel, nu a fost înfrânt.

            Fiind cumpărat de Potifar, eunucul lui Faraon și mare camaras, Iosif a determinat în inima sa să nu se lase stăpânit de păcat. El s-a ținut tare și nu s-a lăsat amăgit de rele și nici de minciunile vrăjmașului. Acesta este modelul pe care toată lumea trebuie să-l urmeze pentru a fi binecuvântată și, astfel, biruitoare.

            Taina acestui rob al lui Dumnezeu era de a avea pe Domnul cu el. Vorbind despre acest fapt în Scripturi, Cel Preaînalt ne învață ce trebuie să facem ca să-L putem și noi avea alături. Tatăl nu-i părăsește niciodată pe cei care au încredere în sfântul Cuvânt. Cu Dumnezeu alături, nu va exista încercare prin care să poți fi îndepărtat de Cel Atotputernic. Cei care sunt în Domnul sunt tot mai întăriți în încercări. Iosif, fiind luat rob, s-a dovedit a fi un adevărat credincios în Dumnezeu.    

            Ce lecție nu a fost aceasta pentru toți cei care slujesc Celui Preaînalt. Deși a fost vândut ca rob, Iosif a fost un om căruia i-a mers bine. Domnul Dumnezeu ne vrea așa. Contează câtuși de puțin unde lucrezi, unde trăiești sau ce culoare ai. De fapt, nimic nu contează decât ca Duhul lui Dumnezeu să-ți sălășluiască în inimă. Așadar, oriunde te-ai afla, acolo se va afla și puterea sfântă pentru a te binecuvânta. Cu mâna Tatălui peste viața ta, vei fi mereu mai mult decât biruitor.

            Iosif nu a ieșit din casa Domnului. Nici tu nu trebuie să te duci în altă parte pentru a fi biruitor. Dacă Dumnezeu te duce într-un anumit loc, du-te, dar dacă El nu-ți dă porunca, să nu-ți părăsești locul. Potifar a văzut că Cel Preaînalt era cu Iosif. Tot la fel, și cei rătăciți trebuie să vadă asta. Reușita noastră va face ca mulți oameni să recunoască faptul că Domnul este cu noi.

            Lucrurile îi mergeau atât de bine lui Iosif încât Potifar și-a dat seama că Cel Atotputernic era cu el. Fiind mesageri vii ai lui Hristos, toți cei convertiți trebuie să împlinească poruncile biblice și, atunci, vor avea pe Domnul cu ei. Drept consecință, lumea va fi cuprinsă de admirație, căci succesul nostru se va răspândi și îi vom câștiga respectul. Asta depinde de fiecare dintre noi.

            Cui nu i-ar plăcea să aibă un slujitor a cărui atingere să aducă belșug în toate cele? Fără îndoială, ofertele de muncă, de asociere sau de ținere de cuvântări vor veni din plin. Însă, dacă asta nu se întâmplă, viața ne va fi grea. Iosif a fost prețuit de Potifar, primind o serie de atribuții, ceea ce l-a făcut să fie foarte cerut. În ciuda acestui fapt, Iosif a continuat să alujească Domnului cu sfințenie. Rezultatul acestei credințe a fost că a devenit responsabil peste casa stăpânului său. Dar tu, de ce oare ești în stare?      

           

          

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!