Mesajul zilei

24/04/2019 - INTRAREA ÎȚI POATE FI TĂGĂDUITĂ

De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.

2 Petru 3.14

Oamenii care au fost luminați prin propovăduirea Evangheliei trebuie să o facă la rândul lor cunoscută unui număr cât mai mare de rătăciți, dar nu pot uita că trebuie să aștepte cea de-a doua venire a Fiului lui Dumnezeu și să se pregătească pentru aceasta. Deși lucrarea lui Dumnezeu este frumoasă și binecuvântată, nu trebuie să lăsăm ca acest lucru sau altele să ne împiedice de a sta în așteptarea întoarcerii Fiului lui Dumnezeu, ce va fi încununarea credinței noastre în Domnul Isus.

            Acest fapt va fi realizarea cea mai mare a întregii umanități. Din neant, Cel Preaînalt a făcut lumea materială, iar acum, odată cu venirea Fiului Său, El va trece totul prin foc. În acest cuptor, trupurile cerești se vor topi de căldura focului (2 Petru 3.12), iar noi, ce fel de oameni vom fi oare? Domnul va trebui să ne cruțe de pârjolul ce va cuprinde lumea. Cei rătăciți se vor duce în focul cel veșnic, pregătit diavolului și îngerilor săi (Matei 25.41).

            A venit vremea de a urma promisiunile Domnului Dumnezeu, căci acestea ne vor face să fim ocrotiți de încercările prin care va trece umanitatea. Ele au puterea de a ne ajuta astăzi în lupte și, în Ziua lui Dumnezeu, de a ne păzi de distrugerea ce va amenința toată lumea materială. Cuvântul ne spune să vom vedea un cer nou și un pământ nou (Apocalipsa 21.1). Așadar, avem un singur lucru de făcut : precum Noe, trebuie să credem în faptul că Domnul Își va împlini Cuvântul.

            În această lume nouă, creată de Tatăl, va dăinui numai dreptatea. Nu va rămâne nimic din lucrurile rele ce s-au întâmplat în lumea cea veche. Mântuiții vor ajunge aici pentru a moșteni Împărăția pregătită pentru ei încă de la întemeierea lumii. Vreau să mă aflu printre cei care vor primi chemarea de a intra și stăpâni această Împărăție (Matei 25.34). Pentru asta, toată viața m-am străduit pentru a mă regăsi printre aceștia.

            Scripturile spun că noi, cei care vom moșteni aceste lucruri, trebuie să ne dăm osteneala pentru a fi găsiți de Domnul curați și fără de prihană. Nu este de ajuns să mergem la biserică, să ne rugăm pentru a fi vindecați și să avem o viață îmbelșugată. Trebuie să ne dăm intereseul pentru ceva mai important, căci trebuie să fim judecați de El drept împlinitori ai acestor două condiții, fiindcă, fără ele, nu vom primi binecuvântarea sfântă.

            Fără aceste două condiții – a fi sfânt și neprihănit – nimeni nu va ajunge în Împărăția cerurilor. Scripturile precizează și că trebuie să trăim așa în pace. Cine nu se străduie să trăiască în comuniune cu Duhul lui Dumnezeu, lăsându-se ademenit de minciunile vrăjmașului, aflându-se în vrăjmașie cu oricine, va fi cuprins de deznădejde, căci, de nu va fi judecat sfânt, fără de prihană și în pace, intrarea în ceruri îi va fi tăgăduită.

            Nu a sosit oare vremea de a te analiza? De vei afla că există ceva ce te împiedică să fii primit în Împărăția veșnică, cere-ți de îndată iertare Domnului și, de este necesar, împacă-te cu omul pe care l-ai necinstit sau i-ai făcut vreun rău. Nu mai pierde timpul! Îndreaptă-ți pașii și ia Calea cea bună pentru a intra în Împărția sfântă!

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!