Mesajul zilei

25/04/2019 - NU-ȚI LĂSA OASELE FĂRĂ DE VLAGĂ!

Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. Căci zi şi noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu.

Psalmi 32.3-5

Regele David a fost folosit pentru a ne lăsa pilde bune de urmat. Una dintre ele este despre ceea ce păcatul nemărturisit a putut face în viața sa. Ispita vine, însă, dacă nu o primim, nu am comis păcatul. Duhul lui Dumnezeu luptă cu noi pentru ca să nu cădem în ispită, însă, odată ce am căzut în ea, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne căim, mărturisindu-ne greșeala și, după caz, să reparăm răul făcut.

            Atâta timp cât David nu și-a mărturisit greșelile, trupul său era tot mai vlăguit de puteri. Contează câtuși de puțin vârsta pe care o ai, dacă ești un rob al lui Dumnezeu și nu lași ca păcatul să ți se strecoare în inimă, te vei menține tânăr în trup, spirit și purtarea față de ceilalți oameni. A continua să faci păcate îți va vlăgui duhul. Sufletul ți se va amărî, chinuindu-se toată ziua, căci nu vrea să cadă pradă pierzaniei veșnice.

            Acest chin îl măcina fiindcă mâna Domnului apăsa asupra lui David. Și astăzi, Dumnezeu face același lucru cu omul care greșește, căci, iubindu-l, El știe că dacă acesta nu se izbăvește de păcat, nu va reuși să scape de judecată, care este de neocolit. Cine nu se împacă cu Tatăl trăiește într-o mare suferință, trecând prin sentimente contradictorii. Pe de o parte, vrea să ajungă în Ceruri, dar, pe de alta, rușinea sau trufia prostească îl face să-și tăinuiască greșeala.

            David și-a dat seama că până și sufletul îi era afectat. După ce a păcătuit, trupul acestui împărat era asemenea pământului când nu plouă: uscat și crăpat, căci era lipsit de vlagă. Când acest lucru se întâmplă, omului nu-i mai place viața, este plictisit și fără bună dispoziție, ranchiunos, iar ceilalți oameni îl ocolesc. Acesta este un semn pe care Creatorul ni-l arată pentru a nu ne mai scunde păcatul, ci să-l mărturisim pentru a ne putea izbăvi de el.    

            Dându-și seama de greșeala sa, David a făcut ceea ce era drept: l-a mărturisit și nu și-a mai tăinuit răul. El și-a asumat greșeala și nu a mințit găsindu-și scuze sau spunând că nu a fost cu intenție. Împăratul a spus Domnului că greșeala sa a fost într-adevăr făcută cu rea intenție, ca cineva care obișnuiește să facă fapte rele. Fii mereu sincer și nu da vina nelegiuirilor tale asupra nimănui. Dacă vrei să te curățești, deschide-ți inima și mărturisește totul.

            David a început să se gândească să-și mărturisească păcatul lui Dumnezeu. Așadar, venise vremea să se afle în comuniune cu Domnul, să-și deschidă gura și să mărturisească. Acum este momentul cel mai potrivit pentru ca să-ți deschizi inima și să-ți mărturisești Domnului greșeala. În timp ce citești acest mesaj, Duhul lui Dumnezeu îți vorbește inimii. El îți va ierta greșelile dacă vei fi cinstit. Există cazuri în care va trebui să cauți pe cel pe care l-ai ofensat și să-i ceri și acestuia iertare. Cel Preaînalt l-a convins pe David de greșelile sale și, după ce acesta și le-a mărturisit, l-a iertat pe împărat de toate nelegiuirile sale. Fii sincer și Domnul va face același lucru față de tine (1 Ioan 1.9).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!