Mesajul zilei

26/04/2019 - UNUL DINTRE AVANTAJELE DE A FI DREPT

Căci el nu se clatină niciodată; pomenirea celui neprihănit ţine în veci.

Psalmi 112.6

Omul este iertat în momentul în care primește pe Isus drept Mântuitor și Domn. Aceasta înseamnă că i s-a iertat orice vină sau acuzație ce atârna asupra sa. Odată ce păcatele ți-au fost iertate, ”fișa” îți va fi curată ca și cum nu ai fi păcătuit niciodată. Împlinind poruncile Domnului, omul își asumă dreptatea și, astfel, devine moștenitor al binecuvântărilor și făgăduințelor consemnate în Biblie.

            Cine nu slujește Cuvântul nu va avea niciodată plăcerea de a fi găsit drept. Faptul de a nu se supune Celui Preaînalt îl împiedică pe om să aibă dreptul la făgăduințele sfinte și, de aceea, nu se va putea bucura de drepturile sale în Hristos. În plus, a nu avea calitatea de drept îl pune în imposibilitatea de a fi ocrotit de puterea sfântă. Când va avea nevoie de ajutorul ceresc, chiar de se va ruga pentru asta, nu va fi auzit.

            Cei care nu dau atenția cuvenită la ceea ce Domnul spune, arată cel puțin că nu au înțeles că a sluji lui Hristos înseamnă să te dăruiești cu desăvârșire Cuvântului lui Dumnezeu. Isus ne-a învățat că trebuie să ne hrănim “cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4.4). Cine se hrănește cu Verbul sfânt se întărește și, astfel, rugăciunile și determinările îi vor fi auzite. Cel care nesocotește glasul Tatălui va rămâne fără ajutorul puterii din Ceruri.

            Toată lumea este ispitită. Ispita poate veni sub forma unei boli sau dorințe de a face ceva greșit. Cine nu are calitatea de drept, când va fi ispitit, va cădea cu siguranță în păcat. Cei care sunt în Dumnezeu pot fi chiar făcuți să renunțe la sfințenie, însă, în momentul în care va comite greșeala, inima va simți atingerea Duhului Sfânt și, atunci, omul în cauză va sta departe de greșeală.

            Grație respectării spuselor Domnului, omul drept nu va fi niciodată uitat. Dacă nu-și va împlini poruncile, va putea fi atins de săgețile în flăcări pe care cel rău i le aruncă împotrivă. Pe lângă binecuvântările ce vor avea loc în viața celui ce dă ascultare Celui Preaînalt, vor fi, pe vecie, răsplăți pentru cei care au hotărât să facă voia Tatălui. Ca Dumnezeu cel credincios, Domnul nu va uita de ceea ce a promis.

            Un alt fapt de mare importanță este că cei drepți vor fi amintiți întru veșnicie. Aceasta deoarece, fără nicio îndoială, se poate spune că ei continuă lucrarea de minuni, miracole și semne realizată de apostoli în Faptele Apostolilor. Lucrarea pe care Dumnezeu ți-o încredințează pentru a fi îndeplinită va dăinui întru veșnicie. Cei nedrepți, chiar și atunci când se află aici, oricât și-ar dori și s-ar strădui, nu vor avea parte de dragostea Tatălui. De nu vei asculta de Cuvânt, nu vei primi ajutorul Celui Preaînalt.

Dă-ți toată silința pentru a fi drept în Domnul! Vei avea numai de câștigat cu această purtare. Dumnezeul nostru nu uită niciodată de cei care fac binele, chiar dacă acest lucru poate fi considerat ceva neînsemnat de către oameni. Așadar, după cum e voia Domnului Dumnezeu, străduiește-te din toate puterile și din adâncul inimii să faci tot ceea ce îți cade în mâini!

                      

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!