Mesajul zilei

27/04/2019 - PĂZIȚI-VĂ DE OAMENII NELEGIUIȚI

Voi deci, preaiubiţilor, ştiind mai dinainte aceste lucruri, păziţi-vă, ca nu cumva să vă lăsaţi târâţi de rătăcirea acestor nelegiuiţi şi să vă pierdeţi tăria

2 Petru 3.17

Versetul citat din Biblie arată că Creatorul atrage atenția asupra pericolelor ce pot apărea în drumul nostru de credință – situații de mare risc, ce îi pot înșela pe cei aleși. Din acest motiv trebuie să stăm de veghe. Ceea ce diavolul a plănuit de a arunca asupra omenirii va fi atât de crud, încât Domnul ne avertizează în mai multe pasaje din Biblie asupra lucrurilor prin care va trebui să trecem într-un viitor apropiat. Așadar, multe fapte ce astăzi sunt rușinoase, în zilele viitoare nu numai că vor fi tolerate, ci vor fi considerate drept ceva absolut normal.

            Domnul Isus a spus că este cu neputință ca nelegiuirile să nu vină și a atras atenția asupra ceea ce se va întâmpla cu cei prin mijlocirea cărora acestea vin, zicând că ar fi mai bine să li se lege o piatră de moară de gât și să fie aruncați în mare (Luca 17.1,2). Astfel, oamenii care, de exemplu, aprobă legi îndoielnice, care provoacă indignarea, vor primi o pedeapsă foarte mare, din moment ce, pentru a castiga voturi, închid ochii față de stricăciunile pe care acestea le pot cauza celor slabi de minte și care, înșelați, sfârșesc prin a le aproba.

            Noi, creștinii, suntem avertizați de Cuvântul Veșnic că asemenea situații vor veni asupra omenirii. De aceea, trebuie să ne luăm măsuri de prevenire, fără a uita că, în această lume nebună, nu există rezolvare în afara lui Hristos. Viața de pe pământ va fi tot mai grea pentru cei smeriți, până într-atât încât Domnul Se întreabă în versetul 18.8b din Luca dacă la venirea Sa va găsi credință pe pământ.

            Până și robii lui Dumnezeu care în trecut erau credincioși s-au vândut vrăjmașului în vremurile de astăzi. Ori, de nu stăm de veghe, nu vom avea nicio scuză în Ziua de Apoi, având în vedere că am fost deja preveniți. Atunci, va conta câtuși de puțin ceea ce oamenii vor spune sau dacă unii dintre mai-marii creștinilor se vor deda mondenităților, căci nu va fi îndurare pentru cei care, cu scopul de a obține beneficii – financiare sau de orice alt fel – necinstesc Legea cea sfântă. Trebuie să fim tari pentru a nu permite ca ispitele celui rău să nu ne scoată din poziția noastră de apărători ai dreptății celei sfinte.

            Apostolul Petru vorbește despre faptul de a se apăra de oamenii care se află în slujba imperiului întunericului, deși se consideră robi ai lui Dumnezeu. Dacă asta au făcut în trecut, nu mai contează, căci, de au decăzut, nu mai slujesc Celui Preaînalt. Potrivit limbajului biblic, este vorba de oameni nelegiuiți, care s-au specializat în înșelăciune și, cu viclenia lui Satana, aduc tot felul de așa-zise noutăți ce îi fac pe mulți să uite de Adevăr, devenind adepții minciunii cu greșelile sale.

            Din acest motiv, mulți au fost luați prin surprindere, trăind ca și cum Dumnezeu nu ar exista și nici nu ar veni Ziua judecății veșnice. Astfel, ceea ce îi interesează este doar bunăstarea proprie pentru a-și putea satisface poftele trupești. Acești oameni sunt condamnați la pedeapsa veșnică. Așadar, fii atent pentru a nu fi atras în capcană împreună cu ei. Uimirea amintită de Petru nu este cea pe care cei credincioși în Dumnezeu o vor cunoaște, ci este vorba de a fi uimit de înșelăciune, ce are loc atunci când cineva își părăsește căile sfinte.

            Drept consecință, există mulți oameni care, astăzi, nu mai sunt tari în credință. Aceștia nu se mai roagă ca în trecut, nu cred în Cuvânt și, când sunt atacați de forțele răului, nu reușesc să se opună, fiindcă și-au pierdut tăria duhovnicească pe care o aveau în Domnul.    

           Dumnezeu vrea să vadă pe cel care crede în El tare în credință. De aceea, nu lăsa ca minciuna acestor nelegiuiți să te înșele. Păzește ceea ce ai învățat deja în Scripturi și nu te lăsa ispitit de ”noutățile” ce au distrus întru veșnicie viața multora.

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!