Mesajul zilei

29/04/2019 - CE OARE ÎȚI POATE LIPSI?

Mă îmbrăcam cu dreptatea şi-i slujeam de îmbrăcăminte, neprihănirea îmi era manta şi turban.

Iov 29.14

 

            Lui Iov i-a luat mult timp ca să afle cea ce a făcut pentru ca cel rău să primească încuviințarea de a-l ataca. De la început, acest rob al lui Dumnezeu nu înțelegea de ce i se întâmplau toate acele lucruri în viață; de fapt, chiar credea că acel necaz era rezultatul lucrării sfinte. Numai cine se apropie cu adevărat de Domnul înțelege motivul lucrurilor ce i se întâmplă. Fără lumina Celui Preaînalt, nu vom reuși să înțelegem cu adevărat ce se află în spatele tuturor faptelor și de ce acestea se întâmplă.

            Ca orice om, Iov a încercat să se scuze. Aparent, nu era nicio explicație pentru ceea ce i s-a întâmplat. Și în viața noastră se întâmplă la fel. Însă, de vom căuta la Dumnezeu aceste cauze, El ni le va arăta. Sunt anumite situații ce ne vor fi revelate numai la Judecata de apoi. Însă, adevărul este că blestemul fără cauză nu se împlinește. În cazul lui Iov, acesta se temea că Dumnezeu nu îl va mai ocroti și, de aceea, chiar din acest motiv, cel rău a reușit să primească încuviințarea.

            Iov făcea ceea ce era drept: urma dreptatea. De vei face și tu la fel, dar vei lăsa vreo ispită să-ți intre în viață, chiar de este vorba doar de teama că într-o bună zi vei fi atins, săgeata cea rea va găsi ușa deschisă. Uneori, din vreo pricină anume, ai avut vreun gând necurat sau ai lăsat ca o dorință nepermisă să-ți facă vreo plăcere! Asta dă prilej vrăjmașului să intre.

            Acest om al lui Dumnezeu a spus că neprihănirea îi era manta, iar asta este ceva bun de făcut, căci cine se acoperă cu dreptatea sfântă nu poate rămâne neajutorat. Așadar, revin și atrag atenția: de tăinuiești în inimă vreo ispită, chiar de este cea care cauzează teama că ceva rău ți se poate întâmpla, vei deschide ușa și, astfel, cel rău va intra. Singurul mijloc de a fi ocrotit este de a-ți asuma tot ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu îți spune.

            Nu trebuie să facem mai mult decât ceea ce ne este revelat de Domnul. A fi habotnic și a ”te ucide” pentru a primi slava oamenilor nu te va face să ajungi nicăieri, și nici nu te va apăra de atacurile diavolului. Chiar dacă dreptatea îți este manta și turban, numai respectarea totală a ceea ce îți este revelat te va apăra de nelegiuiri.        

            De lași ca teama să-ți cuprindă inima, vei avea parte de suferință. Ce ai lăsat să-ți sălășluiască oare în suflet? Mare grijă! Dacă ușa este deschisă, cel rău va intra. Nu știm cât timp Iov s-a temut. Poate chiar de la începutul succesului său și, cine știe, asta l-a făcut să-L caute pe Dumnezeu. Drept este să nu te joci cu ispita. De este ceva nepermis de Cuvânt ce te ispitește, izbăvește-te de asta chiar acum!

         Vezi dacă diavolul a găsit vreo deschizătură pe unde ți-a intrat în viață, dar nu te crede un om slab, considerând că din această cauză anumite lucruri se întâmplă cu tine. Chiar în această clipă vorbește cu Domnul în rugăciune, mărturisește-I greșeala și nu accepta nimic ce vine de la diavol. Fii sigur că, de vei rezista diavolului și ispitelor sale, acesta va fugi de tine (Iacob 4.7). Asta este ceva ce este garantat de Cuvânt oricărui fiu al lui Dumnezeu. Încearcă să primești această binecuvântare și asigură-te că nu de ea duci lipsă!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!