Mesajul zilei

30/04/2019 - ZILE DE BINECUVÂNTĂRI

Iată, vin zile, zice Domnul, când voi împlini cuvântul cel bun pe care l-am spus despre casa lui Israel şi despre casa lui Iuda.

Ieremia 33.14

 

            Neînțelegând ceea ce Domnul vestește, mulți oameni trăiesc în suferință, ca și cum s-ar afla în vremea Legii. Ori, tot ceea ce a fost făgăduit s-a împlinit în Hristos, iar drumul nostru în credință este unul de succes în toate sensurile. Cerurile ne sunt deschise și am fost făcuți împărați și preoți pentru Dumnezeul nostru (Apocalipsa 5.10). Împărăția Tatălui ne-a fost dată și, astfel, suntem în toate lucrurile mai mult decât biruitori (Romani 8.37).

            Dumnezeu a făcut deja să încolțească primenirea lui David – El a realizat dreptatea și judecata. Asta s-a întâmplat acum mai bine de două mii de ani în Betleem din Iudeea, când Isus S-a născut. Pe Calvar, Fiul lui Dumnezeu a împlinit tot ceea ce era necesar pentru mântuirea noastră; așadar, nu mai este nimic de făcut. Ceea ce trebuie să facem acum este de a crede în ceea ce Hristos a realizat când a îndeplinit dreptatea și judecata.

            Putem și trebuie să trăim în siguranță, pe lângă faptul de a avea dreptul de a fi chemați pentru a fi dreptatea lui Dumnezeu. Ce ne mai lipsește oare dacă putem cere tot ceea ce dorim în Numele lui Isus? El însuși a promis că va face tot ceea ce determinăm în Numele Său. De aceea, a venit vremea ca fiii lui Dumnezeu să se ridice pentru a spune cancerului, bolii Sida sau oricărei alte suferințe: ”În Numele lui Isus, să ieși.” Dumnezeu vrea să facă minuni cu mâinile sale!

            Este vremea de a auzi glasul victorios al Mirelui și al Miresei, cât și al celor care cântă – credința noastră trebuie să împlinească toate lucrurile. Nu ne putem pleca înaintea atacurilor diavolului, al cărui singur scop este de a ne îndepărta de Hristos. Diavolul vrea să ne distrugă visurile și fericirea. Fii ai lui Dumnezeu, ridicați-vă, căci victoria voastră depinde numai de faptul de a vă asuma drepturile în Isus!

            Dumnezeu a împlinit Cuvântul Sfânt despre care El a vorbit și, de aceea, nu mai există motiv de neîncredere, plâns și disperare. Nu trebuie să postim pentru ca Cel Preaînalt să ne dea ceea ce este al nostru; putem culege și mânca boabele de grâu sâmbăta. Vom posti, desigur, pentru a ne curăți trupul, când simțim că Mirele ne-a fost întinat. În această revărsare a Duhului ce se întâmplă în zilele noastre, trebuie să existe numai mulțumire.      

            Cuvântul credinței trebuie să ne stea mereu pe buze, căci, prin mijlocirea sa putem birui toate atacurile vrăjmașului. Totul este pregătit pentru succesul tău. Trebuie doar să te ridici și să-ți asumi locul în Hristos. Până ce asta nu se va, vrăjmașul te va asupri. Așadar, de ce oare să nu te ridici acum și să profiți din plin de drepturile tale?

            Nimeni nu trebuie să se considere un alt Iov, și nici să nu se lase stăpânit de slăbiciune și să cadă în mrejele vreunei Batșeba. Oricine este în Domnul este mai mult decât biruitor. Așadar, strigă-ți acum slobozirea. Fii de neclintit în drepturile tale și Dumnezeu îți va aduce victoria. Chiar în acest moment, hotărăște să te bucuri de viața îmbelșugată adusă de Domnul Isus (Ioan 10.10).  

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!