Mesajul zilei

04/05/2019 - EFORT INUTIL

Nu te chinui ca să te îmbogăţeşti, nu-ţi pune priceperea în aceasta. Abia ţi-ai aruncat ochii spre ea şi nu mai este; căci bogăţia îşi face aripi şi, ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri.

Proverbe 23:4,5

Pentru mulți oameni îmbogățirea este principala lor țintă. Cu toate acestea, slujitorii lui Dumnezeu, nu ar trebui să o pună pe primul plan. Lucru bun este să-I slujim Domnului, și dacă El consideră potrivit ca noi să ne îmbogățim, El o va face. Isus ne-a învățat că trebuie să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte lucruri ni se vor da pe deasupra (Mt 6:33).

Conform Celui PreaÎnalt, noi nu trebuie să ne obosim ca să ne îmbogățim. Adevărul este că, dacă copiii lui Dumnezeu ar depune tot atât de mult efort în realizarea lucrării Lui - așa cum fac cei care doresc să se îmbogățească, în scopul de a acumula ceea ce nu are nicio valoare - lumea ar fi auzit mesajul mântuirii, și cu el, milioane de oameni ar fi fost salvați. A predica Evanghelia este cea mai importantă lucrare pe care o putem realiza.

Noi suntem înzestrați cu inteligență pentru a face o mulțime de lucruri utile, iar acest lucru, dacă îl aplicăm corect, vom descoperi o serie de modalități de a ne facilita viața. Un exemplu în acest sens este vindecarea bolilor, care afectează milioane de oameni. Dacă te rogi Domnului, cerându-I să te călăuzească cum să folosești înțelepciunea dată de El, El o va face. Vei fi o mare binecuvântare pentru generația noastră, dacă vei face voia lui Dumnezeu.

De ce să-ți distrugi sănătatea pentru a obține ceea ce nu are valoare așa cum o au lucrurile bune ale vieții? Cine este iubit de ai săi cunoaște valoarea iubirii. Cel care face ca Isus, care umblă făcând binele, știe cât de mare este recompensa. De aceea, nu merită să-ți irosești viața, inteligența și puterea pentru a obține ceea ce Dumnezeu spune că nu valorează nimic.

Câți de mulți oameni au ajuns la concluzia că, într-adevăr, Cel Atotputernic are dreptate. S-au străduit atât de mult să se îmbogățească, au muncit mai mult decât ar fi trebuit și au devenit sclavii banului, și în momentul în care ar fi putut să se bucure de ceea ce au realizat, un accident vascular cerebral, un infarct sau o altă tragedie le întrerupe cursul vieții.

Dacă bogăția nu face parte din planul lui Dumnezeu pentru viața ta, ea nu va veni cu binecuvântarea Domnului. Prin urmare, ea nu trebuie să fie dorită și nici căutată. După cum declară Cuvântul, bogăţia îşi face aripi şi, ca vulturul, îşi ia zborul spre ceruri. Ceea ce Dumnezeu ne dă, niciodată nu va dispărea.

Adevărata bogăție a creștinului sunt faptele bune pe care le face, iar cel mai bine în viață este să îndeplinească voința divină. Acolo unde Tatăl te-a pus, există multe de făcut pentru Împărăția cerurilor și astfel te poți realiza în viață. Dumnezeu ne iubește pe toți; dar dacă dragostea Lui nu ți-a predestinat bogății, nu încerca să le obții, pentru că nu vei trăi fericit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!