Mesajul zilei

08/05/2019 - DRAGOSTEA LUI HRISTOS ÎNTRECE ORICE CUNOȘTINȚĂ

...şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

Efeseni 3:19

Ce prejudiciu mare au cei care nu cunosc dragostea lui Hristos, căci, fără cunoașterea Fiului lui Dumnezeu, trec prin viață ca niște sălbatici, care, din cauza faptului că trăiesc departe de civilizație, nu știu să se bucure de facilitățile vieții moderne, și nici ceea ce știința oferă. Este vital să experimentăm iubirea divină.

Cuvintele noastre nu reușesc să exprime belșugul pe care îl avem întru Isus. Trebuie să trăim prin credință, prin revelațiile pe care Duhul Sfânt ni le dăruiește. Procedând astfel, vei descoperi cât de mare este binecuvântarea de a umbla pe calea Domnului. Cei care însă, nu acceptă credința, vor regreta amarnic într-o zi, pentru că au refuzat asemenea dar minunat din partea Celui Prea Înalt.

Pentru ca să fim vindecați, El a suferit rănile noastre, toate bolile noastre au fost puse în trupul lui Hristos (Isaia 53.4,5). Cine ar face asta pentru semenul său? De fapt, chiar dacă cineva ar fi vrut, nu ar fi putut, din moment ce cu toții am fost pătați de păcat (Romani 3:23). Cu toate acestea, Domnul, care este curat, a venit din Înălțimi- prin urmare, este superior față de noi - și ne-a înlocuit în pedeapsă. De asemenea, El a luat asupra Sa păcatele noastre, astfel încât, morţi fiind faţă de păcat suntem vii însă, pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6.9-11).

Această iubire trebuie să fie cunoscută de către cei care vor să scape de ispite și de robia satanei. Gustând din această iubire, creștinul se va umple de toată plinătatea Celui ce este desăvârșit, având în vedere că ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru fiecare dintre copiii Săi este inimaginabil (1 Corinteni 2,9). Astăzi, El își îndeplinește misiunea de a aduce aceste adevăruri celor care fac parte din familia sa. De aceea, fără îndoială, pierde mult cel care nu acceptă credința.

Petru și Ioan sunt exemple de oameni care au stat aproape de Învățător, și, deși aceștia erau inculți, au vorbit într-un mod impresionant chiar și celor mai mari înțelepți ai acelor vremuri. Nu este greșit să studiem ceea ce ne este predat la universitate; însă, adevărata învățătură este cea care ne face înțelepți din toate punctele de vedere, și o putem achiziționa doar stând aproape de Domnul Isus.

Prin urmare, cu cât te predai mai mult lui Hristos- având în vedere că El este desăvârșit, iar cei care umblă în prezența Lui, zi după zi, din slavă în slavă - cu atât mai mult vei primi din plinătatea Lui. Pentru cei care fac așa, nu va lipsi ungerea, înțelepciunea și alte lucruri minunate, pentru că în Domnul, creștinul credincios și interesat va fi umplut cu darurile divine.

Așadar, ai grijă, astfel încât inamicul să nu fure flacăra credinței care strălucește deja în inima ta. Diavolul va folosi toate mijloacele pentru a te scoate din prezența divină, astfel încât tu să nu mai fii un pericol pentru planurile sale. Cu toate acestea, Dumnezeu te va face să cunoști dragostea lui Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!