Mesajul zilei

10/05/2019 - NU ABUZA DE RĂBDAREA DIVINĂ

Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjuraţi de întuneric, legaţi cu lanţuri şi păstraţi pentru judecată.

2 Petru 2:4

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că Domnul este milostiv, ceea ce este adevărat. De asemenea, el spune că Dumnezeu este Sfânt (1 Petru 1:16). Cei care păcătuiesc se distanțează de Domnul, și dacă nu se pocăiesc degrabă, va veni ziua când nu se vor mai putea întoarce pe Calea cea dreaptă. Fără iertarea greșelile lor, vor fi dominați de forțele întunericului și vor suferi tot felul de agresiuni.

Într-o zi, răbdarea lui Dumnezeu se va sfârși. Astfel, cei care se consideră speciali, cei care au făcut din Cuvântul vieții o doctrină mincinoasă se vor căi prea târziu. Nu crede că cine a trecut prin apele botezului este salvat pentru totdeauna, indiferent de ceea ce fac sau ce vor face greșit. Este mare numărul de persoane care au căzut în această înșelăciune și, prin urmare vor suferi amarnic în lacul de foc.

Observă că Scriptura ne spune că Cel Prea Înalt nu i-a cruțat pe îngerii care au păcătuit. Acest avertisment ne-a fost dat nouă, astfel încât să nu fim înșelați de către adversar. Dumnezeu nu este bătrân, orb sau dement. El continuă la fel cum a fost întotdeauna și va fi așa pentru eternitate. Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera. (Gal 6:7 ) Nu vă lasați păcăliți de minciunile diavolului.

Este posibil ca acei îngeri să fi căutat pocăința, dar nu au găsit-o. Același lucru s-a întâmplat și cu Esau, care, pentru o farfurie de mâncare, a renunțat la dreptul său de întâi născut. Există fii ai lui Dumnezeu care schimbă dreptul lor la mântuire, pentru un câștig necinstit, pentru o aventură în afara căsătoriei și o mulțime de alte lucruri. Este uimitor că există oameni care disprețuiesc darul fără de plată al Domnului!

Îngerii care s-au răzvrătit împotriva Celui PreaÎnalt au fost aruncați în iad. Aceste creaturi erau pure, dar s-au lăsat duși de greșeală și, prin urmare, au păcătuit. Dacă te-ai jucat cu păcatul, oprește-te acum! Marturisește Domnului greșeala și, în Numele lui Isus, acceptă iertarea. Fără îndoială că Duhul lui Dumnezeu îi convinge pe toți cei ce greșesc, dar unii preferă să-și astupe urechile la glasul lui Dumnezeu și, de aceea pășesc pe calea pierzaniei.

Acești îngeri căzuți au fost prinși în lanțurile întunericului. Ei sunt așteptați la judecata veșnică, când vor primi sentința care va rămâne asupra lor pentru totdeauna. Fii înțelept, abandonează păcatul! Nu accepta nicio minciună a inamicului. Tot ceea ce diavolul vrea este să te ia cu el spre pierzania veșnică. Dumnezeu este credincios Cuvântului Său. Prin urmare, nu va exista nicio a doua șansă. Primește în acest moment, iertarea tuturor păcatelor tale.

Dacă te pocăiești, Domnul nu numai că te va ierta, ci, de asemenea, te va umple cu Duhul Sfânt. Diavolul te-a atacat pentru că știe că Dumnezeu are un plan pentru viața ta. Rezistă în fața lui și supune-te voinței divine!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!