Mesajul zilei

13/05/2019 - NUMELE DOMNULUI

Căci Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi.

Psalmul 31:3

Există multe binecuvântări pe care nu reușim să le avem și să ne bucurăm de ele din cauza faptului că noi nu știm că ne sunt garantate prin Numele lui Isus. Cei care au avut victorii în trecut, învățaseră să folosească puterea pe care Numele Domnului ne-o dă. Dacă și tu la rândul tău vei descoperi, ce îți este rezervat prin utilizarea acestui Nume sfânt, viața ta se va îmbunătăți foarte mult. Deci tu, familia ta, prietenii tăi și chiar și străinii ce te înconjoară vor beneficia.

David a cerut, de dragul Numelui Domnului, să fie povățuit și călăuzit. Cât de important este acest lucru în viața noastră! Am pierdut timp și resurse datorită faptului că nu am făcut uz de ceea ce putem realiza prin acest Nume! Dacă ai nevoie să fii povățuit și călăuzit, în Numele lui Isus, cere acest ajutor divin. Dumnezeu știe totul și, desigur, te va determina să mergi în cel mai bun și în cel mai sigur mod.

Când era încă tânăr, atunci când l-a confruntat pe uriașul Goliat, David a arătat o încredere extraordinară în Numele Domnului. Omul cel mare a venit la el cu sabie, cu suliță și cu multe amenințări, dar tânărul i-a zis că merge împotriva lui în Numele Domnului oștirilor(1 Samuel 17:45). Astfel, David a câștigat și a luat rușinea ce exista asupra poporului lui Dumnezeu. Cu mărturisirea credinței în acest Nume, tu de asemenea, vei avea victorii.

Când Petru a venit la templu cu Ioan la ușa Formosa, s-a întors și i-a zis slăbănogului ce se afla acolo, că nu are nici argint și nici aur, dar ce are îi va da. Apoi a ordonat ca, în Numele lui Isus să se scoale și să umble. (Fapte 3.6) În același moment, el l-a luat de mână și (v. 7) l-a ridicat. Slăbănogul, cunoscut de mulți, pentru că cerșea de mulți ani în acel loc, a intrat în templu alături de apostoli și a început să sară.

Credința în acest Numele l-a făcut pe apostolul Pavel să elibereze o tânără care, posedată de demonul ghicitului, a afirmat că el și oamenii săi erau trimiși ai lui Dumnezeu ca să predice calea mântuirii (Fapte 16:17). Acest lucru se întâmpla de câteva zile, însă, simțind revolta Duhului Sfânt în inima sa, Pavel a zis duhului necurat, în Numele lui Isus Hristos, părăsește această femeie, iar acel lucru a avut loc. Astăzi, cu acest Nume, putem scoate afară demonii.

Numele lui Isus poate și trebuie să fie folosit pentru a obține iertarea păcatelor. Ioan a spus că întru acest Nume, suntem iertați (1 Ioan 2,12). Persoana care a căzut în păcat nu trebuie să stea o viață întreagă și să plângă pentru că a încălcat porunca Domnului, ci trebuie să se ridice și să se roage cu credință în Numele Domnului, mărturisindu-și vina și în acest fel să fie iertată. Orice rugăciune făcută în Numele lui Isus are un răspuns pozitiv.

Nu contează ce anume te face să suferi acum. Fie că este o remușcare din cauza unui lucru greșit pe care l-ai comis sau o durere fizică, care nu te lasă în nici un fel. Utilizează Numele Domnului și fii liber de orice suferință! Hristos va face tot ceea ce tu determini în Numele Lui.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!