Mesajul zilei

16/05/2019 - TREI ETAPE

Doamne, în Tine mă încred: să nu fiu dat de ruşine niciodată. Izbăveşte-mă, în dreptatea Ta!

Psalmul 31.1

Psalmistul a descoperit trei etape prin care trebuia să treacă pentru a avea puterea lui Dumnezeu lucrând în viața Sa. El trebuia să aibă încredere în Domnul; atunci nu ar fi fost dat de rușine și ar fi fost izbăvit în dreptatea divină. Acest text este ca un sfat pentru toți cei care doresc să învingă, doresc să fie liberi de atacurile infernului și să se bucură de dreptatea divină. Cei care aspiră să reușească în viață trebuie să-și asume revelațiile care vin din cer.

Cel care își pune încrederea în Dumnezeu, nu trăiește disperat, cu dificultate, și nici nu este implicat în vreo lucrare a diavolului. Una dintre cele mai mari ispite pe care diavolul o folosește, și cu care el are întotdeauna succes, este de a-i face pe creștini să se simtă slabi și, de aceea, ei cred că nu au capacitatea de a se confrunta cu problema. Domnul a trimis deja un mesaj celor ce se simt slabi: căci sunt slab, atunci sunt tare (2 Corinteni 12:10).

Lucrurile mici, cum ar fi o simplă declarație de genul acesta, fac o mare diferență. Atunci când se acționează în conformitate cu călăuzirea divină, puterea Celui Preaînalt acționează în numele acestora. Cu toate acestea, atunci când disprețuim ceea ce ni se poruncește, dăm permisiunea inamicului de a acționa în mod liber în viața noastră. Actul de a ne încrede în Dumnezeu determină protecția divină să sălășluiască asupra noastră; în acest fel, suntem mântuiți de orice rău.

De un lucru creștinul poate fi sigur: Domnul nu va permite niciodată să fie dat de rușine cel care își pune încrederea în El. Nu contează lupta care urmează să o porți; simplul fapt de a avea încredere în ceea ce a spus Dumnezeu, te face să ieși învingător din luptă. Cei care acționează în acest fel vor fi întotdeauna călăuziți în orice situație, fiind conduși și ajutați de Cel care este un expert în toate lucrurile.

Exemplele biblice ne învață să nu ne îndoim de ajutorul divin. Atunci când cei trei tineri evrei, Sadrac, Mesac și Abednego, au trebuit să decidă să se supună poruncii lui Nabucodonosor sau nu, au preferat să aibă încredere în Domnul. Rezultatul: cuptorul, în ciuda faptului că a fost încălzit de șapte ori mai mult decât în ​​mod normal, nu a putut să le facă nimic rău, așa cum s-ar fi întâmplat cu cei care nu au încredere în Domnul.

Dumnezeu lucrează prin neprihănirea Lui, realizată pe crucea de pe Golgota, prin suferința și învierea ulterioară a lui Isus. Așa că astăzi, nu mai există nici o posibilitate prin care diavolul să-i poată oprima pe copiii lui Dumnezeu. Acest lucru va fi posibil însă, numai atunci când ei nu-și vor exercita autoritatea care le-a fost dată asupra întregii puteri a inamicului.

Știind toate aceste lucruri, tu nu trebuie să-i mai dai adversarului nicio putere asupra vieții tale. Cand te simți slab, spune că ești puternic; dacă ceva te atacă și nu vezi nicio cale de ieșire, mărturisește că în Hristos ești deja liber.

În Hristos, cu dragoste

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!