Mesajul zilei

22/05/2019 - NU DA FORȚĂ ADVERSARULUI

Sirienii, văzând că fuseseră bătuţi de Israel, au trimis şi au adus pe sirienii care erau de cealaltă parte a Râului şi Şofah, căpetenia oştirii lui Hadadezer, era în fruntea lor.

1 Cronici 19.16

Ioab ­– căpitanul armatei lui Israel – i-a povestit lui David cum amoniții au fost învinși în pofida puterii lor. Auzind spusele lui, împăratul a cântărit pericolul în care poporul său se afla și, desigur, L-a lăudat pe Domnul pentru că i-a scăpat. Pe lângă aceasta, ca un bărbat experimentat, care știa de ungerea ce exista asupra sa, David a înțeles că, dacă vrăjmașul se va întoarce, va trebui să prevadă un contra-atac, ceea ce a și făcut fără să clintească.

La primul atac, cei care s-au aliat cu fiii lui Amon nu au ținut piept israeliților. Totuși, regrupați și hotărâți să-l biruiască pe poporul lui Dumnezeu, s-au avântat din nou la atac. Însă, David știa că nu se poate niciodată juca cu vrăjmașul și tacticile sale. Așadar, a adunat imediat toată armata Israelului pentru a ține piept celor ce doreau nimicirea poporului său.

Nu a trecut mult timp până ce a sosit Șofah – căpitanul armatei lui Hadadezer - și a venit vestea că forțele vrăjmașe regrupate mărșăluiau împotriva poporului lui Dumnezeu. Nu putem subestima un atac ce poate părea simplu, și de aceea este important să ne amintim de avertismentul Domnului Isus: demonul, când este dat afară, poate să se întoarcă cu șapte duhuri și mai rele pentru a intra casa goală, curată și împodobită (Matei 12.43-45; Luca 11.24-26).

Văzând îndârjirea vrăjmașului și cunoscând puterea lui de luptă, David a plecat să-l înfrunte cu toată armata lui Israel, căci știa că, dacă ar fi lăsat pentru mai târziu, ar fi comis o mare greșeală. Așadar, ia aminte la această lecție: fii mereu hotărât să înfrunți forțele ce se avântă împotriva ta și familiei tale și, la cel mai neînsemnat semn de atac, pleacă în luptă, cu inimoșie.

În pofida întregii puteri a vrășmașului, încă o dată, s-a dovedit că Domnul se afla în fruntea poporului Său, înfrângerea suferită de fiii lui Amon fiind foarte mare. Noi, fiii lui Dumnezeu, trebuie să avem în minte că există un inamic ce ne urăște și, de aceea, vrea mereu să ne distrugă. Totuși, nu contează unde are loc lupta sau care este puterea pornită împotriva noastră, de îndată ce, în fiecare bătălie, suntem mai mult decât biruitori (Romani 8.37).

Prin urmare, fii mereu hotărât, decis și determinat. Acesta a fost motivul pentru care sirienii nu au mai fost niciodată dispuși să-i ajute pe amoniți. Cel ce fuge de luptă sau o ignoră va avea parte numai de eșecuri la rând; de aceea, nu renunța! Dumnezeu te va ajuta până când cel rău se convinge că nu are rost să se ridice împotriva ta. Unicul mod de a se bucura de pace este de a crede în Domnul și de a nu lăsa loc adversarului.

Față de o asemenea situație, vezi ce este rău înlăuntrul tău. Ce ți-a făcut oare diavolul? Dacă continui să te tot plângi, îi vei da putere diavolului. Așadar, fii hotărât în a-ți exercita autoritatea, căci cine Îl are pe Cel Preaînalt alături nu este niciodată învins.    

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!