Mesajul zilei

24/05/2019 - PĂRTAȘI AI LUI HRISTOS

Căci ne-am făcut părtaşi ai lui Hristos dacă păstrăm până la sfârşit încrederea nezguduită de la început.

Evrei 3.14

 

Nu este nimic mai important în viață decât să fim părtași ai lui Hristos. Ceea ce este bine este că acest lucru este ușor de făcut. Recompensa celui ce este părtaș al Domnului este foarte mare, căci poate să se bucure de aceleași binecuvântări de care dispunea Isus în apostolatul Său pământesc. Grație acestui lucru, părtașul felului de a fi al Mântuitorului va fi ocrotit, călăuzit și folosit așa cum El însuși a fost.

Religia ne îndeamnă să credem că suntem simpli muritori, fără vreo anumită manifestare, și că, numai prin iertare, dobândim mântuirea. De fapt, până la nașterea lui Hristos și crucificării Sale, acest lucru era adevărat. Însă, grație lucrării pe care El a realizat-o, înlocuindu-ne pe Calvar, soarta ne-a fost schimbată. Acum, toți oamenii, indiferent de ce au fost, au dobândit dreptul de a fi mântuiți.

Primind mântuirea, începem automat să fim părtași ai lui Hristos. În fine, pentru ca aceasta să prindă realitate în viața noastră, există o condiție: să rămânem de neclintiți principiului încrederii noastre. Vezi că și Cuvântul vorbește despre principiul încrederii. Este important să-ți amintești de ceea ce simțeai la începutul drumului în credință, când credința ta era pură, despuiată de orice răutate și concentrată în întregime asupra Fiului lui Dumnezeu.

De fapt, Domnul Isus, revelându-se nouă, ne-a concedat o asemenea încredere. Cine pierde ceea ce simțea la începutul drumului creștin pierde și ceea ce trebuie păstrat, pentru a fi participant al Făpturii Mântuitorului. Asemenea încredere este ceea ce Biblia numește credința, care ar trebui să nu fie niciodată abandonată și nici lăsată ca și cum ar fi o altă opțiune. Ea este însăși esența Domnului, care ne dă mântuirea și, prin ea, celelalte binecuvântări.

Înțelege că această încredere este un dar pe care Dumnezeu ți l-a dat și, ca celelalte daruri, niciodată nu va fi anulat. Este de ajuns să păstrezi nezguduit ceea ce ai simțit pe parcursul călătoriei împreună cu Tatăl, pentru ca viața ta să se schimbe complet. Căci ai fost deja ales pentru a fi părtaș al Făpturii Dumnezeiești care a creat toate lucrurile.

Cu această înțelegere, vei fi mai îndrăzneț în bătăliile spirituale grație drepturilor tale. Fii sigur că atacurile celui rău nu-l ating pe cel ce este în Hristos, de îndată ce are condițiile de a anula orice atac al Infernului. Prerogativele tale în Hristos te fac să fii mereu servit. Așadar, folosește-le și fii fericit.  

Atunci când te rogi, cerând vreo binecuvântare, amintește-ți că ai fost făcut părtaș în Hristos. Așadar, nu cere ca un cerșetor, ci ca cineva ce are dreptul la acel lucru de care are nevoie. Dumnezeu se bucură văzându-i pe membrii familiei Sale asumându-și drepturile pentru care Fiul Său Isus a plătit cu viața. Cine disprețuiește ceea ce a cauzat enormă suferință Domnului nu va fi, desigur, câtuși de puțin, pe placul lui Dumnezeu.

                  

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!