Mesajul zilei

25/05/2019 - INIMĂ REA ȘI NECREDINCIOASĂ

Luaţi seama dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu

Evrei 3.12

Există lucruri pe care nu ne-ar plăcea să le vedem întâmplându-se în preajma noastră, însă, din nefericire, au loc. Pata pe care, în multe cazuri, o inimă rea și necredincioasă obișnuiește să o lase peste lucrarea lui Dumnezeu nu va mai putea fi, de exemplu, niciodată scoasă, având în vedere că este vorba de o urmă ce rămâne timp de generații. Din această cauză, mulți se îndepărtează de Evanghelie, renunțând pentru totdeauna la calea dreaptă a Domnului. Fără îndoială, dacă acești oameni s-ar gândi la prejudiciul veșnic pe care-l pot avea, nu ar mai acționa așa.

Inima rea nu dă importanță suferinței aproapelui, și nici nu se gândește la ce i se poate întâmpla la Judecata de Apoi. Ea nu vede decât ceea ce poate să-i aducă profit și plăcere. Cu toate acestea, nu putem uita că păcătoșii optează pentru o proastă recompensă ce va fi oferită celor rătăciți, și nu se vor bucura niciodată de pacea și dragostea în Isus Hristos, în timp ce cei care împlinesc poruncile cerești nu vor cunoaște niciodată înfrângerea.  

Inima necredincioasă este cea care trădează, se complace în păcat și este necinstită față de dreptul pe care aproapele tău îl are de a vedea în el pe cineva credincios Domnului. Necredincioșii trebuie să vadă în noi prelungirea dragostei dumnezeiești – oamenii ce fac diferența sunt credincioși și cucernici, căci poartă în inimă dragostea lui Dumnezeu.

De aceea, trebuie să fii atent pentru a nu avea niciodată o inimă rea și necredincioasă, și luptă pentru a nu face parte din acest grup, din moment ce sfârșitul tuturor membrilor săi va fi unul dintre cele mai rele. Cei care, din cauza faptelor lor rele, au făcut astfel încât unii fii ai lui Dumnezeu să se abată de la cale, vor trebui să plătească un preț foarte mare, iar cei care au fost răi și necredincioși vor primi pedeapsa veșnică pe care faptele lor o merită.

Cei ce se îndepărtează de Dumnezeul cel viu nu vor ajunge departe, căci imediat vrășmașul îi va duce într-o situație fără ieșire. Așadar, de ce să te lași influențat de cel rău și să te amesteci cu lucrarea întunericului? Nu ar fi oare mult mai productiv să fii bun și credincios? Ce rost are ca un om să se folosească de mijloace ascunse pentru a obține ceva, dacă pedeapsa ce o va primi pentru totdeauna nu-l va lăsa niciodată să existe?

Biblia relatează exemple de oameni răi și necredincioși, ce sunt folosiți ca o avertizare pentru a nu face aceleași greșeli, căci niciunul dintre ei nu a avut succes. Scripturile vorbesc și de oamenii ce L-au slujit pe Domnul din toată inima. Aceștia vor exulta de bucurie întru veșnicie și, grație credinței și recompensei obținute, sunt exemple vii pentru noi.

Avertizarea din Evrei 3.12 vorbește despre faptul de a nu ne întoarce de la Dumnezeul cel viu. Aceasta ne face să ne gândim la Domnul mereu lucrând, lecuind bolnavi, eliberându-i pe cei asupriți și aflând soluție pentru problemele tuturor celor ce Îl caută. Acestui Dumnezeu viu Îi vom da socoteală la Judecata de Apoi. Ești oare deja pregătit pentru a sta față-n față cu El în Marea Zi?

 

Întru Hristos, cu dragoste,  

        R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!