Mesajul zilei

28/05/2019 - FĂCÂND POTRIVNICUL SĂ RĂMÂNĂ DE RUȘINE

Dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic rău de noi

Tit 2.7,8

Dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune. Acesta a fost mesajul pe care Pavel, prin Sfântul Duh, i l-a dat lui Tit, și care este valabil pentru oricare fiu al lui Dumnezeu. Sfatul arată că mântuirea noastră este mai mult decât doar schimbarea unei religii, a modului de a lucra sau de a gândi; căci, am fost eliberați din împărăția întunericului și am fost strămutați în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1.13).

Atunci când este vorba de învățătura sfântă, nu putem să ne lăsăm stăpâniți de pofte ; cât de repede, trebuie să ne dezbărăm de tot ceea ce nu este înscris în Cuvântul Domnului. Căci, ceea ce este scris în Sfânta Scriptură nu ne este doar îndrumare pentru conduită, ci și modalitatea prin care oamenii pot cunoaște voința Tatălui nostru. De aceea, trebuie să dăm dovadă de curăție, nepermițând ca dorințele noastre să pocească tot ceea ce Atotputernicul spune.

Nu este corect, de exemplu, să facem speculații despre planurile cerești față de modul de a acționa al fiilor lui Dumnezeu, căci unii ar putea crede că subiectul este lipsit de seriozitate. Cei care fac glume sau nu sunt serioși și hotărâți când vorbesc despre ceea ce este corect sau greșit pe calea lui Hristos trebuie să înțeleagă că este obligația noastră de a dovedi seriozitate slujindu-L pe Domnul, având în vedere că acest lucru este bun și productiv.

Mai mult, dacă nu știm ceva despre credință, nu trebuie să inventăm noi. Este mai corect să spui că nu cunoști subiectul decât să inventezi ceva pentru a nu lăsa impresia că ești lipsit de cunoaștere. Numai Domnul știe toate lucrurile; de aceea, dacă într-un anumit moment nu înțelegem ceva, este mai bine să spunem adevărul cui ne întreabă. Seriozitatea este o virtute foarte importantă, ce se face remarcată când este practicată.

         Cât este de trist să vezi oameni luând totul în râs. Într-o zi am văzut doi frați făcând glume proaste într-un vehicul ce făcea propagandă religioasă. Asta m-a făcut să mă simt prost, din moment ce ei erau acolo pentru a transmite Cuvântul Domnului. Fii cu grijă pentru ca asta să nu ți se întâmple ție, căci, potrivit versetului opt din cartea a doua a lui Tit, vorbirea noastră trebuie să fie mereu sănătoasă și fără cusur, ceea ce o depășește pe aceasta are origine demonică (Mt 5.37). Cu siguranță, diavolul va încerca să facă totul pentru ca să fim folosiți de el.    

         Lucrarea noastră în Dumnezeu, pe lângă scopul ei cel mai mare – acela de a-L slăvi pe Domnul – trebuie de asemenea realizată pentru ca potrivnicul să rămână de rușine. Ca să se încredințeze că nu-L vom trăda, Atotputernicul permite ca vrășmașul să ne ademenească cu ispite; căci, fără îndoială, el este frustrat dacă observă că îi opunem rezistență. Așadar, să facem totul astfel încât acțiunile noastre să-l facă pe satana de rușine.

         Pe lângă asta, să nu permitem ca diavolul să poată spune ceva rău despre noi, acuzându-ne. Trebuie să luptăm pentru ca, chiar și în lumea pierzaniei, demonii să se gândească la noi cu întristare. Să determinăm pentru a fi robi ai lui Dumnezeu cel Preaînalt. Vom avea de câștigat numai dacă vom acționa în acest mod.

 

         Întru Hristos, cu dragoste, R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!