Mesajul zilei

29/05/2019 - ATENȚIE LA VORBE

Şi cuvântul lor va roade ca cangrena. Din numărul acestora sunt Imeneu şi Filet, care s-au abătut de la adevăr. Ei zic că a şi venit învierea şi răstoarnă credinţa unora.

2 Timotei 2.17,18

Domnul l-a folosit pe Pavel pentru a ne avertiza asupra vorbelor profane – cuvinte provenind de la demoni, care, fiind proferate, îi amăgesc pe toți cei care dau crezare minciunilor din infern. Orice poveste religioasă, chiar dacă pare logică și adevărată, trebuie să fie complet respinsă dacă este alta decât Biblia, odată ce, cu siguranță, își are originea în cel rău (Galateni 1.8,9).

Din acest motiv, este nevoie să fii atent la ce îți iese din gură. În timp ce mintea ta concepe gânduri rele, încă nu ai păcătuit, căci te afli în stadiul ispitei (1 Corinteni 10.13); însă, de vei lăsa acel lucru să te subjuge, vei începe să fii răspunzător pentru faptele tale. Așadar, permițând ispitei să te stăpânească, asumându-ți minciuna ca adevăr, pe lângă tine îi vei molipsi și pe alții, devenind vinovat și căzând în greșeala, pe care o vei transmite și celorlați.

Odată concepute gândurile rele, cuvântul proferat – ce nu este în acord cu Adevărul – face ca inima ta să devină rea, făcând-o să vorbească așa cum dorește diavolul și să roadă precum cangrena. Căci, Domnul a dat omului puterea de a refuza ceea ce nu vine din Ceruri, mai ales dacă ispita are loc în toate sensurile și, chiar în credință fiind, să fim ispitiți să nu ne supunem voinței Domnului.    

Apostolul Pavel a vorbit despre Imeneu și Filet, oameni din vremea sa, care, deși erau creștini, s-au lăsat subjugați de duhul nedreptății. Așadar, abătându-se de la adevăr, au cauzat un mare rău lor înșile, dar și altor oameni, care au crezut minciunile lor – cum că învierea și venise.

Nu sunt puține învățăturile rele ce au fost născocite în decursul secolelor. Am cunoscut oameni care propovăduiau deschis cum că zilele minunilor luaseră sfârșit, ceea ce i-au făcut pe mulți să renunțe la credința în Domnul. Pe lângă faptul de a continua să sufere, ei au făcut prin relatarea lor ca și alții să nu ajungă în Împărăția lui Dumnezeu. Cine oare a sădit o asemenea minciună în inima lor ? Ce oare au câștigat prin prejudiciul cauzat? Din nefericire, Imeneu și Filet au reușit să aibă adepți de partea lor.

Cea mai rea atitudine pe care um om o poate avea este de a perverti credința pe care cineva o are. Astfel, știm că mulți au fost folosiți pentru a face asta, răspândind învățături greșite. Ce să mai spui, de exemplu, de cei care se folosesc de șiretlicuri sau înșelăciuni pentru a-și însuși resurse sau pentru a obține oarece avantaje sexuale ? Vai de cel ce îl caută pe demon sau se lasă folosit de el în orice scop.

Cu toate acestea, să fii mereu pregătit pentru a fi folosit de Dumnezeu, căci, astfel, nu vei avea surprize neplăcute și nefericite în Ziua cea mare. Astfel, dacă reușești să îndepărtezi pe cineva de la învățătura sfântă sau ai fost cauza împiedicării altcuiva, nu vei avea nicio scuză la Judecata de Apoi. Așadar, luptă pentru a avea plăcerea de a rămâne înaintea Judecatorului drept și să primești, din mâinile Sale, cununa dreptății.       

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!