Mesajul zilei

01/06/2019 - CUM ÎȚI ESTE CREDINȚA?

Trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, fraţilor, cum se şi cuvine, pentru că credinţa voastră merge mereu crescând şi dragostea fiecăruia din voi toţi faţă de ceilalţi se măreşte tot mai mult.

2 Tesaloniceni 1.3

Credința pe care tesalonicenii o aveau a făcut ca apostolul Pavel și oamenii săi să simtă nevoia de a mulțumi lui Dumnezeu pentru mărirea în credință și dragoste. Dacă același lucru s-ar întâmpla și cu noi, atât cei convertiți, cât și cei rătăciți se vor putea bucura de aceasta. De fapt, fără o credință bine aprofundată, nu vom reuși să arătăm păcătoșilor că Evanghelia este răspunsul Cerurilor la orice fel de suferință.

Nu știm motivul ce a făcut ca credința acelor frați să se lărgească într-atât, însă, cu siguranță, ei au învățat de la Domnul cum să o facă. Astfel, Dumnezeul nostru a fost slăvit, oamenii au profitat din plin, iar păcătoșii mântuiți. Dacă nu progresăm în credință, nu vom avea prea multe de dat celor care au nevoie de Isus. Mai mult de atât, cu o credință slăbită, nu vom putea să ne ajutăm frații care, dintr-un anumit motiv, se află în suferință.

Vreau să-ți pun o întrebare: credința ta a crescut sau se află la același nivel din ziua în care te-ai convertit? Dacă nu există nici un progres în încrederea pe care o ai în Tatăl, ce ai făcut cu revelațiile datorate propovăduirilor și citirii Bibliei? Creștinul trebuie să facă mereu asta: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus (Filipeni 3.13,14).

Din nefericire, sunt oameni care-și văd credința slăbită. Aceasta arată că ei nu slujesc Celui Preaînalt cum ar trebui, căci El este bun cu toți cei care Îi fac voia. El nu ar omite niciodată să vină în ajutorul celui care este credincios în a-I sluji, respectând și îndeplinind poruncile Sale. Singurul lucru ce ne poate împiedica de a fi binecuvântați este lipsa de dragoste ce o arătăm Domnului, Dumnezeului nostru.

Tesalonicenii aveau ceva despre care apostolul a vorbit cu satisfacție: dragostea de Dumnezeu creștea în fiecare dintre ei, după cum se mărea și dragostea unora față de alții. Este imposibil ca credința să crească și dragostea să rămână în urmă. Dacă asta ți se întâmplă, atunci este bine să te analizezi, fiindcă Dumnezeu nu ar ajuta numai dintr-o parte, lăsând ca cealaltă să rămână slăbită.

Creștinii trebuie să înțeleagă că lucrarea sfântă are nevoie ca poporul lui Dumnezeu să progreseze mereu în credință și dragoste. Avem o misiune ce ni-a fost încredințată de Învățător și, de nu o facem cu multă reușită, vom avea probleme mari în Ziua de apoi. Fără îndoială, vor fi mulți cei care vor fi învinuiți pentru pierderea multor oameni.

Vom avea reușită în încercările cu care ne vom confrunta într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat, numai dacă ne vom dezvolta mult credința și dragostea față de Tatăl. Fără îndoială, diavolul își va mări puterea asupra robilor lui Dumnezeu, cât și asupra celorlalți oameni, fiindcă știe că îi mai rămâne puțin timp. Așadar, întețește-ți veghea, căci credința ta se poate mări mult.      

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!