Mesajul zilei

02/06/2019 - ESTE IMPOSIBIL CA DUMNEZEU SĂ MINTĂ

Pentru ca, prin două lucruri care nu se pot schimba şi în care este cu neputinţă ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte.

Evrei 6.18

Atenționările prezente în Scripturi trebuie luate în serios, căci Dumnezeu nu ar schimba nici măcar o virgulă în Cuvântul Său. Încă și astăzi, El vindecă pe cei suferinzi, îi izbăvește pe cei asupriți și îi mântuiește pe cei rătăciți. Așadar, despre oricine ar fi vorba, orice ar face și oricât de bine intenționat ar fi în toate domeniile vieții, de se opune glasului sfânt va fi aruncat în focul veșnic, unde, va suferi pe vecie neînduplecarea mâniei sfinte (Matei 25.41).

Cine nesocotește puterea Celui Preaînalt, care alină pe cei suferinzi, se va căi cu siguranță mai târziu, când va fi judecat pentru nesocotirea rănilor Domnului Isus (Isaia 53.4,5). Ori, vindecarea este un drept pe care fiecare fiu al lui Dumnezeu trebuie să-l caute, dar care nu poate avea loc în cel puțin două situații: când omul care are nevoie nu are încă înțelegerea acestui subiect sau se află în păcat. Însă, sfatul sfânt nu va fi refuzat celui care îl va căuta.

Cine trăiește stăpânit de ispite se află în aceeași situație cu cel care este suferind – slăbit față de atacurile vrăjmașului. Cel care se lasă înșelat de pofte începe să vadă totul cu ochi buni, încetând de a reprima ceea ce trebuie. Aceasta va cauza patima oarbă, sentiment ce face ca apărarea înnăscută pe care o avem – ce ne face să vedem intențiile rele ale oamenilor – să ne fie inhibată. Împătimitul este înșelat de trei ori, fiind orb, surd și smintit.

Adevărul este că, în spatele oricărei anomalități, se află puterea iadului. Așadar, fii atent la ceea ce ți se întâmplă greșit în viață și, cu credință și determinare, pune-i capăt în Numele lui Isus. Chiar și o poftă nemăsurată de a mânca poate fi lucrarea diavolului pentru a-ți lua sănătatea și a te face să suferi, aducându-ți chiar și moartea. Același lucru se întâmplă cu cei care cedează plăcerii băuturilor alcoolice, atâta timp cât nu renunță la acest viciu.

Nu există motiv pentru care fiul lui Dumnezeu să fie stăpânit de nicio putere anormală, știind că Domnul ne-a adus iertarea cerească, care ne dă forța necesară de a reprima orice atac rău. În plus, sufletul, trupul și duhul trebuie păstrate în mod exemplar pentru întoarcerea lui Isus. Așadar, nu lăsa ca nimic, absolut nimic, să te lipsească de acest fapt slăvit.

Este imposibil ca Dumnezeu să mintă (Numeri 23.19), și niciun Cuvânt de-al Său nu este fără de putere. De aceea, toate spusele Sale se vor împlini, iar El va onora tot ceea ce buzele Sale vorbesc. De îndată, oricât de grea ar părea o situație, nu trebuie să ne temem, și nici să acceptăm nereușita drept sfârșit. Dacă mergem în căutarea Celui Preaînalt, la fiecare căzătură, El ne va ajuta să ne ridicăm pentru a birui.

În trecut, toți cei care au crezut în sfintele promisiuni și le-au văzut împlinite în viețile lor. Același lucru se va întâmpla cu cel care, astăzi, are aceeași atitudine, fiindcă Tatăl nu a fost niciodată necredincios sau nu Și-a ținut vreun Cuvânt dat. Crede în El !

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!