Mesajul zilei

03/06/2019 - DUMNEZEU ESTE CU TINE

Când vei merge la război împotriva vrăjmaşilor tăi şi vei vedea cai şi care şi un popor mai mare la număr decât tine, să nu te temi de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, este cu tine

Deuteronom 20.1

Dacă Creatorul nu ar mai fi spus nimic, această promisiune – care are forța necesară de a ridica pe cel căzut sau fără de speranță – ar fi fost de ajuns pentru a face din orice om un biruitor. Cine are alături pe Domnul cel Atotputernic poate fi sigur că El luptă pentru binele său; de aceea, nu trebuie să renunți și nici accepta ceea ce aparent este adevărat.

Chiar dacă vrăjmașii sunt mai numeroși decât forțele tale și sunt bine pregătiți pentru a te înfrânge, Dumnezeu îți spune să nu te temi de ei. Ori, întotdeauna este mai bine să ai încredere în Cel Preaînalt decât în amenințările pe care cel înfrânt pentru totdeauna le face împotriva vieții tale; până la urmă, diavolul a pierdut deja bătălia, fiind despuiat de autoritatea pe care o avea de a te asupri. De fapt, Biblia spune că Isus, întorcându-Se în Ceruri, a luat robia roabă (Efeseni 4.8).

Frica este ușa pe care diavolul îți cere să o ții deschisă. Astfel, el va putea intra în viața ta și să-și facă lucrarea de distrugere care, din nefericire, a început deja. Viața duhovnicească este asemenea fiziologiei: dacă sistemul nostru imunologic este puternic, orice boală – cum ar fi de exemplu o răceală sau altă suferință – ce încearcă să intre în noi va fi doborâtă; tot la fel, de suntem tari în credință, cel rău nu va reuși să se atingă de noi sau să ne facă să suferim.

Cine este atacat de forțele întunericului și, din această cauză, înfruntă vreo suferință în trup, suflet, familie, venituri sau orice alt domeniu trebuie să se ducă înaintea lui Dumnezeu în rugăciune și să-I ceară iertare pentru faptul de a se fi temut sau îndepărtat de El. Apoi, trebuie să cauți Cuvântul, căci Domnul îți va arăta unde ai greșit. Fără îndoială, blestemul fără de cauză nu se împlinește (Proverbele 26.2). Aceasta înseamnă că va exista mereu un motiv pentru ca o lucrare diavolească să acționeze în tine.

Lucrarea lui Satana poate fi cu atât mai amenințătoare cu cât oamenii dintre cei mai încrezători ajung să fie cuprinși de frică, dar noi nu suntem lăsați de Dumnezeu să ne luăm după ei. Dimpotrivă, avem porunca de a nu ne fi frică de dușmani. Aceasta este taina pe care o împărtășeau și eroii credinței din vechime. Așadar, dacă vrei cu adevărat să fii biruitor din toate punctele de vedere, trebuie să te supui la ceea ce Domnul îți spune.

În vremurile biblice, israeliții trăiau ca sclavi ai poporului celui mai puternic din lume. Pentru ei, omenește vorbind, nu mai era nicio speranță ca vreodată să fie eliberați din acel imperiu al răului, însă, Domnul le-a luat durerile asupra Sa și, cu brațul Său puternic, i-a dus la libertate (Exod 13.9), și nu au mai fost niciodată asupriți de egipteni. De fapt, israeliții au fost din nou pedepsiți când nu au ascultat de Domnul și, chiar și atunci, de alte noroade.

Dumnezeu a făcut un lucru și mai mare pentru noi: ne-a scos din împărăția iadului, biruindu-l pe Satana și pe toți demonii săi. Așadar, niciodată să nu te temi de vrăjmași și nici să nu uiți că Tatăl te-a eliberat, aceasta este rugăciunea mea.

  

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!