Mesajul zilei

05/06/2019 - TREBUIE SĂ AVEM CUMPĂTARE

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.

Tit 2.11,12

Un lucru importante, pentru care Isus a venit să-l aducă în lume și nu l-a luat înapoi, a fost harul lui Dumnezeu, care este lucrarea sfântă ce acționează pentru binele nostru, iertându-ne și făcându-ne să ne naștem din nou pentru o nădejde vie (1 Petru 1.3). A disprețui acest har este o atitudine nesăbuită, căci, fără de el, vom rămâne în afara Legii sfinte – care este imposibil de a fi îndeplinită cu desăvârșire – și, de aceea, nu suntem binecuvântați.

Harul lui Dumnezeu a venit să aducă mântuirea tuturor oamenilor. Este vorba de o lucrare complexă, în care duhul omului trece printr-o transformare totală și, astfel, păcatele îi sunt iertate. Prin har, dobândim capacitatea de a înțelege poruncile și de a le împlini, ceea ce ne face plăcuți Domnului. Astfel, El ne poate da tot ceea ce avem nevoie pentru o viață demnă înaintea Sa.

În fine, spre deosebire de ceea ce unii propovăduiesc, harul sfânt nu a venit pentru a mântui numai pe unii oameni, ci a fost lăsat să se pogoare peste toată umanitatea. Este de ajuns ca omul să-și deschidă inima pentru ca puterea sfântă să realizeze cea mai mare minune din câte s-au văzut: mântuirea. Prin ea, suntem eliberați din orice robie și vindecați de orice fel de infirmitate, cât și ne obținem rezolvarea problemelor.      

Harul Domnului nu este altceva decât lucrarea Duhului Sfânt în viața noastră. El este un Învățător prin excelență, căci ne arată ceea ce este drept și, dacă din întâmplare am apucat vreo cale greșită, ne face să simțim o tristețe atât de mare încât ne vom da seama că aceasta nu este decât o verigă a morții. Cu învățămintele din Ceruri, nu vom mai continua în păcat și, astfel, vom fi pe placul Dumnezeului și Tatălui nostru.  

Una dintre convingerile pe care harul ne-o dă este aceea că trebuie să o rupem cu poftele lumești – lipsa de respect față de lucrurile sfinte. Noul convertit simte de îndată că nu se poate juca cu lucrurile lui Dumnezeu, fiindcă, dacă nu reununță la orice fel de poftă nesocotită, va înceta de a mai simți atingerea sfântă și, atunci, va începe să-i placă lucrurile trupești, devenind o pradă ușoară pentru satisfacerea poftei vrăjmașului.

Harul sfânt poate face multe pentru orice om care este primit în casa lui Dumnezeu și, astfel, devine fiul Său, dar este necesar să urmezi sfaturile și îndrumarea Celui Preaînalt. Dimpotrivă, cei care trăiesc potrivit poftelor desfrânate ale trupului nu au cunoscut de fapt harul Domnului, și mulți trăiesc ca și cum acesta nici nu ar exista.  

            Voia Tatălui este ca să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie. Pentru aceasta, El ne-a dat Duhul Său, pentru ca harul să poată lucra din belșug în Trupul lui Hristos, făcând astfel încât mădularele Sale să o rupă cu patimile lumești. Fie ca tu să trăiești din plin harul lui Dumnezeu, aceasta îmi este rugăciunea!

 

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!