Mesajul zilei

06/06/2019 - ÎNFĂPTUITORI AI LUCRĂRII

Te-am lăsat în Creta ca să pui în rânduială ce mai rămâne de rânduit şi să aşezi prezbiteri în fiecare cetate, după cum ţi-am poruncit

Tit 1.5

 

Pavel a avut un scop determinat când l-a lăsat pe Tit în Creta, iar aceasta dovedește că Domnul Dumnezeu are un motiv când te trimite în anumite locuri, ca să lucrezi într-o anumită firmă, să faci parte dintr-o anumită familie, să fii prieten cu anumiți oameni și să cunoști multe alte lucruri. Trist este când creștinul nu înțelege asta și, în loc de a reprezenta pe Cel Preaînalt, face ceea ce vrăjmașul îi spune, nesocotind și făcând de rușine lucrarea lui Dumnezeu.

Cu siguranță, Cel Preaînalt ne ocrotește în același mod în care o făcea cu frații noștri din vechime. El ne vrea bunăstarea și, dacă ascultăm de ceea ce El ne spune prin mijlocirea Cuvântului Său, vom ajunge să înțelegem ceea ce mulți oameni nu reușesc deloc. Trebuie să știi că Cel Atotputernic are un plan minunat pentru viața ta; așadar, nu lăsa pe diavol să te înșele. Să stai departe de ispite, fiindcă vrăjmașul te îmbie cu ele pentru a te nimici.

Tit trebuia să rânduiască ceea ce mai rămânea de rânduit. Lucrurile referitoare la Dumnezeu trebuie mereu să fie rânduite. Sunt multe amănunte pe care creștinul nou-convertit nu reușește să le înțeleagă ; cu toate acestea, Domnul Se va îngriji să-i învețe pe cei interesați de a învăța. Trebuie să pui totul în rânduială de îndată ce ți s-a arătat.

În plus, Tit trebuia să se ducă în fiecare cetate pentru a-i rândui pe prezbiteri. Însărcinându-i pe acești frați, Pavel s-a arătat preocupat de cei nou-convertiți. Apostolul știa că mulți vor îmbrățișa credința, dar, în cazul în care nu ar fi fost cine să le propovăduiască Cuvântul, se vor rătăci. Această preocupare să-ți fie mereu în suflet ! Noile turme de oi ale Tatălui au nevoie de a fi păstorite, ocrotite și duse în păşuni verzi şi ape de odihnă (Psalmi 23.2).

Pavel i-a dat lui Tit aceleași porunci dinainte. Oare Duhul lui Dumnezeu nu a făcut același lucru cu tine astăzi ? Sau lui Dumnezeu nu Îi pasă de cei care s-au născut în Împărăția Sa? Sau poate suntem atât de ocupați și plini de treburi încât nu îndeplinim ceea ce El a poruncit ? Ultima poruncă a lui Isus a fost să învățăm pe cei nou-convertiți să păzească toate lucrurile pe care El ni le-a poruncit să le facem (Matei 28.20).

Dacă nu vom face ceea ce ne-a fost cerut, vom avea de dat socoteală pentru viețile ce se vor pierde. Trebuie să ne gândim din nou la ceea ce am făcut, pentru a nu fi găsiți vinovați (Dn 5.27). Nu biserica noastră trebuie să-și mărească numărul de adepți, ci Evanghelia. Cel Preaînalt dorește ca fiii Săi să-și mărească înțelegerea, credința și dragostea.

Acest lucru era atât de important încât Pavel a hotărât să-l lase pe Tit în urmă, în timp ce el avea să meargă înainte, îndeplinindu-și misiunea. Ce pildă ! Ce fac cei cărora le-ai propovăduit Cuvântul ? Trebuie spus că unii nu i-au evanghelizat pe cei rătăciți. Oare Domnul, în Ziua Judecății, va primi scuzele acestor fel de oameni? Este mai bine să ceri ca Dumnezeu să te judece și să faci ceea ce El îți cere.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!