Mesajul zilei

07/06/2019 - SĂ SPOREȘTI TOT MAI MULT

Încolo, fraţilor, fiindcă aţi învăţat de la noi cum să vă purtaţi şi să fiţi plăcuţi lui Dumnezeu, şi aşa şi faceţi, vă rugăm şi vă îndemnăm în Numele Domnului Isus să sporiţi tot mai mult în privinţa aceasta.

1 Tesaloniceni 4.1

Pe lângă faptul de a vorbi despre lucruri folositoare și trebuincioase, apostolul Pavel a avut un ultim mesaj pentru frații din Tesalonic: trebuiau să sporească tot mai mult. Acesta este mesajul pe care toți creștinii trebuie să-l aibă înaintea ochilor, căci sfatul dat în acest verset este clar: a sta pe loc cu credința nu este pe placul lui Dumnezeu, iar lucrurile pot fi și mai rele, căci cine nu progresează regresează. Iar Domnului nu-I sunt pe plac cei care dau înapoi.

Cuvântul folosit de apostol pentru a vorbi cu tesalonicenii a fost cel de frați. Mesajul a fost adresat tuturor celor chemați să facă voia sfântă. Ei s-au născut din nou și au început să facă parte din același Trup din care și apostolul făcea. Dar ceea ce îi deosebește pe oamenii mântuiți de ceilalți este înțelegerea a ceea ce poți sau nu poți face; de aceea, Pavel ne îndeamnă să progresăm tot mai mult.

Deși era o autoritate duhovnicească, apostolul folosește două verbe care arată tonul cu care a vorbit celor care îi erau egali înaintea Domnului. El a folosit verbele a ruga și a îndemna. Este bine să ne adresăm egalilor noștri în Evanghelie cu dragoste și respect și, chiar de putem a-i obliga să facă ceva, este mai bine să-i rugăm. Astfel, evităm orice supărare și, mai mult, dovedim că Duhul dragostei s-a pogorât asupra noastră.      

Pavel ruga și îndemna în Domnul. Așadar, nimeni niciodată nu poate folosi Numele lui Isus în nicio afirmație lipsită de bun simț; dimpotrivă, aceasta este posibil numai dacă spusele sunt cu totul lipsite de răutate și pofte omenești. Apostolul a dat și mai multă credibilitate cuvintelor sale, spunând acelor frați că trebuie să sporească după cum învățaseră de la el și de la oamenii săi. Ar fi bine ca toți robii lui Dumnezeu să se poarte la fel când îndrumă pe cineva.    

Există un singur mod de a fi pe placul lui Dumnezeu: a se purta după Cuvântul Său. Dacă cineva îți face vreo propunere păcătoasă, mincinoasă sau de interes propriu, opune-i-te imediat, căci nu este nimic sfânt în această cerere. Robii lui Dumnezeu nu trebuie să dea curs niciunei cereri dacă nu are la bază sfințenia, așa cum este stabilit în Scripturi. Ce trece peste Cuvântul lui Dumnezeu vine de la cel rău (Matei 5.37).

Dacă te porți potrivit sfaturilor biblice, nu te vei împotmoli, căci vei trăi sub lumina Evangheliei. Nu accepta altă cale față de cea pe care Domnul ți-a dat-o ca s-o urmezi. Când vom ajunge înaintea Dumnezeului nostru, dacă nu ne vom fi purtat potrivit Cuvântului Său, nu vom fi bine primiți, ci, osândiți.

Pavel a spus că sfătuiește pe oameni să continue să sporească. Aceasta dovedește că Cel Preaînalt nu vrea ca fiii Săi să ”țină pasul pe loc”, ci să sporească și să aducă mărturie că El este un Tată bun.

                       

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!