Mesajul zilei

08/06/2019 - ADEVĂRUL TE VA FACE SLOBOD

Niciunuia nu-i place dreptatea, niciunul nu se judecă cu dreptate; ei se bizuie pe lucruri deşarte şi spun neadevăruri, zămislesc răul şi nasc nelegiuirea.

Isaia 59.4

 

Când nelegiuirea pune stăpânire pe inima omului, acesta nu se poartă cu înțelepciune. Aflându-se sub atacul devastator al vrăjmașului, ființa umană nu reușește să-și dea seama de una singură că diavolul este cel care o atacă. Numai cei care se află în comuniune cu Domnul reușesc să țină piept atacurilor rele. De fapt, numai Dumnezeu poate să ajute pe cel care Îl caută prin Cuvântul Său și Îi slujește cu credință, potrivit legilor Scripturii.

Imperiul nedreptății acționează oriunde pe Pământ. Nu există loc în lume unde Satana să nu-și realizeze lucrarea nefastă. Ceea ce se observă peste tot este meschinătatea omului, pofta de câștig a multora și depravarea morală, cât și cea duhovnicească. Cel mai rău este că nimeni nu-și propune să caute dreptatea Celui Preaînalt. Nimeni nu-și petrece timpul în rugăciune pentru ca Cel Atotputernic să facă dreptate celor asupriți.

Mulți creștini, mădulare în Trupul lui Hristos, nu au înțeles încă faptul că trebuie să se judece cu dreptate pentru ca adevărul să triumfe. Rugăciunile pe care le fac par a fi mai degrabă ”vorbe goale”. Ori, există mulți frați ai noștri care trăiesc ca și cum diavolul nu ar fi adevărat și nu ar fura, omorî și distruge (Ioan 10.10a). Cel mai rău este că diavolul nu face asta numai cu cei rătăciți, ci și cu mulți mântuiți care nu se judecă pentru aflarea adevărului.

Din nefericire, mulți oameni se bizuie pe lucruri deșarte și neadevărate. Ritualurile religioase, deși unele sunt pompoase, nu au nici cea mai mică valoare pentru a-i ajuta pe cei asupriți să se elibereze de sub forțele întunericului. Deși nu au văzut niciodată mâna lui Dumnezeu să lucreze unde se duc, anumiți oameni nu au curajul de a spune nu religiozității și, astfel, nu se bucură de binecuvântările sfinte.

Cine nu se întărește în Evanghelie spune minciuni. Până și cele mai sincere rugăciuni pe care le face nu sunt nimic mai mult decât înșelăciune. Omul trebuie să se roage numai dacă inima îi este plină de credință. Ori, credința biblică, binefăcătoare, nu vine din neant; trebuie să asculți ceea ce Domnul spune pentru ca aceasta să se înfiripeze în inimă. Așadar, cu ea, și numai prin ea, omul va îndeplini condițiile de a spune adevărul.

Cei care nu au cunoașterea biblică realizează lucrări, își impun penitențe, sacrificii și multe alte asemenea lucruri pe care Cuvântul lui Dumnezeu nu le învață. Numai ceea ce Domnul Dumnezeu spune trebuie să ne stea în inimă; altfel, vom fi călăuziți să facem ceea ce Tatăl nu a poruncit niciodată și nu are cum să funcționeze.

Tot ceea ce omul face în afara poruncilor sfinte cauzează nelegiuiri. Vom avea reușită numai când îndeplinim ceea ce Cuvântul Domnului ne spune. Nu te lăsa cuprins de deznădejde pentru a face ceea ce nu-ți este poruncit de Cel Preaînalt. Vei cunoaște adevărul, şi adevărul te va face slobod (Ioan 8.32).

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvanteze!