Mesajul zilei

09/06/2019 - SEMĂNĂTORII BINELUI

Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică.

Galateni 6.8

Toate lucrurile pe care le facem, le vorbim sau le scriem sunt ca niște semințe pe care le sădim în multe inimi. Purtările rele vor da buruieni, spini și plante otrăvitoare care, într-o bună zi, vor crește. În sens opus, purtările bune vor crea hrana duhovnicească ce îi va înălța pe oameni. Trebuie să înțelegem că am fost aduși pe lume pentru a fi semănători ai binelui astfel încât planul sfânt să se desăvârșească.

O privire răutăcioasă sau un cuvânt spus cu rea intenție poate însemna pierderea unui om. Numai Domnul știe ceea ce a făcut diavolul cu acea viață. Unii sunt gata să se lase convinși că nu există sens pentru a trăi întru realizarea binelui, fiindcă greșiților totul li se pare drept. Astfel, un fiu al lui Dumnezeu se va lăsa folosit de vrăjmaș, crezând că nu va fi nicio problemă dacă și el se dedă greșelii.  

Trebuie să fim atenți unde semănăm și să nu încetăm niciodată în a face binele. Atâta vreme cât ne aflăm în această lume, vom avea tot atâtea prilejuri de a semăna semințele bune, dar, dacă nu o vom face, nu vom fi găsiți nevinovați. Cine nu vorbește ceea ce este drept nu transmite dragostea sfântă prin privire, și nici nu dovedește că este rob al lui Dumnezeu. Chiar și prin felul de a umbla face rău și, într-o bună zi, va plânge din cauza prostului său exemplu.

Contează câtuși de puțin cine te ispitește; nu lăsa ca demonul să te prindă în mâinile sale. A spune că firea omului este slabă și că, din această cauză, nu reușești să te opui greșelii nu ține. Cuvântul lui Dumnezeu, care ne va judeca într-o bună zi, spune clar că nu trebuie să dăm prilej diavolului (Efeseni 4.27). Nu te uita la modul în care cel rău se arată, și nici în cine se manifestă. Cel mai bine este să stai departe de el pentru ca să nu fii un semănător de semințe rele.

Dă-ți silința să semeni în Duhul Sfânt, pentru ca să treci prin viață făcând binele, dând sfaturi bune și ducându-i pe oameni într-un sens bun. Luptă pentru a nu fi răspunzător de nenorocirea nimănui. Clipă de clipă, străduiește-te pentru a nu spune cuvinte negative sau murdare. Să nu ieși niciodată din Cuvântul Domnului, căci ceea ce spunem are putere. Semănând în Duh, vei culege din Duh cele mai bune roade.

Vrăjmașul se află în căutarea altor oameni ca Iuda Escariotul pentru a trăda pe Domnul, iar adversarul este un stăpân rău; căci, de îndată ce primește ajutorul cuiva, îi întoarce serviciul făcut prin tot felul de răutăți. Dumnezeu caută bărbați și femei credincioși, care să se plece înaintea Sa și, cu credință și determinare, să lupte lupta cea bună, până ce misiunea le va fi îndeplinită (2 Timotei 4.7). De ce oare să nu fii tu unul dintre acești oameni ?

Aduce-ți aminte că suntem ființe veșnice. Nu există moarte care să reușească să ne despartă de duhul nostru. Dacă facem binele, când ne va sosi ceasul de a pleca, vom fi primiți de cealaltă parte de Tatăl nostru, însă, de vom face voia firii pământești sau pe cea a diavolului, Domnul nu ne va primi în Împărăția Sa. Mulți vor auzi de pe buzele Celui Preaînalt porunca de a se duce în focul veșnic. Fie ca aceasta să nu ți se întâmple ție îmi este rugăciunea!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!