Mesajul zilei

15/06/2019 - RĂSPLATA CEA MAI MARE

Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine? Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului.

Psalmi 116.12,13

Cât de mult ne doare să vedem oameni care caută resturi de mâncare la gunoi! Ne simțim prost și când, de exemplu, presa publică imagini cu oameni și copii scheletici, care nu au forță nici să se ridice din cauza foametei, sau cu barăci construite din cutii de carton sau metal, ce sunt folosite drept adăpost. Cu toate acestea, a trăi în mizeria duhovnicească este mult – cu mult mai rău – decât cea fizică.

De fapt, sărăcia extremă nu se compară cu situația prin care trec mulți fii ai lui Dumnezeu chiar în aceste momente. Acești oameni nu simt prezența Domnului și nici nu se bucură de autoritatea Numelui lui Isus pentru a fi vindecați și pentru trăi departe de ispite. În consecință, nu reușesc să realizeze nimic special pentru ei înșiși, pentru familie sau aproapele lor. Dar acesta nu este felul de viață promis celor care fac parte din Trupul lui Hristos!

Domnul Isus a făcut mult bine umanității: în primul rând, în apostolia sa pământească, El ne-a arătat cum să facem lucrarea lui Dumnezeu, poruncind să o facem la fel ca El (Ioan 14.12); altfel, ceea ce rămâne este o religie moartă, fără roade, care nu aduce niciun beneficiu nimănui. Apoi, pe crucea de pe Calvar, El suferinţele noastre le-a purtat, străpuns de păcatele noastre, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, iar pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El (Isaia 53.4,5).

Cu toate acestea, spre deosebire de multe religii, cei care cunosc adevărata Evanghelie sunt pozitivi, trăiesc profitând de puterea sfântă și arată peste tot că credința lucrează. Însă, ce pot face oare acești oameni pentru Dumnezeu în schimbul tuturor beneficiilor pe care El li le-a dat? Aceasta a fost întrebarea pusă de psalmist, care, imediat a răspuns că ar face două lucruri: va înălţa paharul izbăvirilor şi va chema Numele Domnului.

Cum Cuvântul a fost dat prin harul sfânt, este foarte important să fim atenți la ceea ce a fost spus, căci, în vorbele sale, sunt taine revelate de Sfântul Duh. Cine va înălța paharul izbăvirilor și va chema Numele Domnului va dovedi că această purtare este una dintre cele mai bune pentru a mulțumi Celui Preaînalt pentru tot ceea ce El a realizat în viața noastră.

În primul rând, trebuie să sorbim din paharul izbăvirilor – să vedem ceea ce este înăuntrul acestei lucrări binecuvântate realizate de Hristos pentru noi și, fără a ne îndoi, să ne ducem cu credință înaintea Sa, zi și noapte, pentru ca, în luptă, să primim ajutorul Său și nimic să nu se piardă. Dacă Isus ne-a purtat suferințele, de ce oare ar trebui să le mai simțim? Dacă El a fost străpuns de păcatele noastre, de ce oare greșim ? Dacă Învățătorul a primit pedeapsa ce ne dă pacea, de ce oare să nu ne bucurăm de ea ?  

În al doilea rând, trebuie să chemăm Numele Domnului. Aceasta este una dintre informațiile cele mai importante pe care le avem, căci în acest fel vom reuși să avem ceea ce ne-a fost deja dat. Purtându-ne în acest fel, vom aduce cea mai bună răsplată Tatălui, și care este aceea de a ne bucura din belșug de viața pe care El ne-a dat-o (Ioan 10.10b).

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!