Mesajul zilei

20/06/2019 - NICIO CUNOAȘTERE NU NE LIPSEȘTE

Dar voi aţi primit ungerea din partea Celui sfânt şi ştiţi orice lucru.

1 Ioan 2.20

Creștinul desăvârșit – cel care s-a născut din nou, s-a căit, a fost botezat în Sfântul Duh și se află în părtășie cu Domnul Dumnezeu – nu trebuie niciodată să se scuze pentru faptul de a fi făcut ceva greșit din cauză că nu a înțeles voia Tatălui. Ori, Scripturile spun că omul ce a primit ungerea sfântă știe toate lucrurile; de altfel, aceasta îl învață prin Cuvânt și prin mărturie ceea ce voiește Cel Preaînalt ca să facă.

Am primit o binecuvântare de care ceilalți oameni nu se pot bucura: dacă luăm o hotărâre greșită, oricât de mică ar fi, ne vom da seama imediat că nu ne-am purtat cum trebuie, chiar dacă nu știm ceea ce Scripturile spun despre acel lucru. Acest lucru se întâmplă pentru că suntem botezați în Sfântul Duh. Aceasta este mărturia sufletească pe care Dumnezeul nostru ne-o dă. Astfel, putem cere iertare Domnului și să nu mai trăim în greșeală.

Cine umblă în părtășie cu Isus, când greșește, își dă seama, fiindcă inima îi este cuprinsă de tristețe, iar duhul de pace. Acest om va continua să aibă această simțire până își va mărturisi păcatul Celui Preaînalt și va hotărî să nu mai păcătuiască. Odată ce a făcut asta, sufletul i se va bucura și se va simți aproape de Domnul. Pe de altă parte, de nu se va căi, nu se va mai bucura de prezența și bunăvoința lui Dumnezeu.

Dacă, din cauza vreunui păcat, ungerea nu se face simțită în noi, greșeala nu ne mai deranjează. Atunci, pentru ca ”lumina roșie” să se reaprindă în inima noastră, trebuie să ne întoarcem acolo unde am căzut, odată ce numai prin mărturisirea adevărată și renunțarea totală la tot ceea ce este interzis vom avea din nou pace cu Dumnezeu. Atâta timp cât un individ se află în afara părtășiei, nu va avea dragostea și ocrotirea Domnului când este ispitit.

A fi în pace cu Dumnezeu este bine fiindcă Scripturile ne vor fi deschise și puterea sfântă va lucra mereu când vom determina o binecuvântare sau când alungăm atacurile vrăjmașului. Dacă nu ai primit nicio revelație în timpul propovăduirii Cuvântului sau citirii Bibliei, sau dacă rugăciunile nu te mai fac să te cutremuri, atunci ai acele purtări care nu bucură pe Tatăl.        

Dacă, în viața ta, s-au întâmplat numai lucruri rele și zilele îți sunt triste, apăsătoare, iar strigătele nu și-au găsit răspuns, nu accepta această situație ca și cum ar fi parte din planul sfânt. Cel Atotputernic nu are alte planuri decât cele ce sunt arătate în Biblie. Așadar, du-te înaintea Lui și cere-I să-ți arate unde ai greșit. Cine va urma acest sfat nu va cădea pradă strânsorii diavolului.

Ungerea sfântă te va învăța totul – începând cu ceea ce te împiedică să ai de partea ta puterea lui Dumnezeu, și până la neînțelegerea a ceea ce este scris în Cartea Sfântă. Un lucru este sigur, și nu va fi niciodată schimbat: Domnul nu-Și schimbă Cuvântul (Luca 21.33)! În plus, viața ne va fi îmbelșugată și nu ne va fi luată niciodată. Așadar, crede că ești biruitor în toate lucrurile !

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!